3. Samazinās iespējamība saslimt ar 2. tipa cukura diabētu
Sarkanā gaļa palielina risku saslimt ar 2. tipa cukura diabētu, tāpēc cilvēkiem, kas bieži ēd gaļu, ir divreiz lielāka iespējamība saslimt ar šo slimību nekā vegāniem. Ja tu ēd gaļu vienreiz nedēļā, tad saslimšanas risks palielinās par 74%. Tas ir tāpēc, ka dzīvnieku tauki, nitrātus saturoši konservanti un dzelzs, kas tiek uzņemti ar gaļu, bojā aizkuņģa dziedzera šūnas, izraisa iekaisumus, svara pieaugumu, kā arī traucē insulīna darbību.
4. Uzlabojas zarnu mikroflora
Mikroflora ir mikroorganismu kopums, kas palīdz gremošanas procesā, uzlabo imūnsistēmu, ražo svarīgas uzturvielas, rūpējas par zarnu veselību un pasargā no audzēju attīstības. Mikroorganismiem ir būtiska loma cukura diabēta, zarnu iekaisuma, aknu un autoimūno slimību novēršanā. Augi palīdz uzturēt veselīgu zarnu mikrofloru. Tajos esošās šķiedrvielas veicina labo baktēriju klātesamību zarnās, notīra asinsvadus un samazina sirds triekas risku.
Lasi vēl: 76 gadus vecu kungu Rīgā publiskā vietā pieķer ar prostitūtu; Viņa skaidrojums ir loģisks
5. Tu iegūsi vajadzīgo olbaltumvielu daudzumu.
Gaļēdāji uzņem 1,5 reizes vairāk olbaltumvielu, nekā vajadzīgs. Diemžēl tie nepadara ķermeni slaidāku un stiprāku. Olbaltumvielas tiek uzkrātas tauku veidā un veicina svara pieaugumu, iekaisumu rašanos, kā arī saslimšanu ar diabētu, sirds slimībām un vēzi.
Augos esošās olbaltumvielas pasargā no hroniskām slimībām, turklāt organisms uzņem visas tam vajadzīgās, veselīgās olbaltumvielas.
Avots: www.womendailymagazine.com
Tevi noteikti interesēs
- Kaķis nejauši nogāza vīra telefonu – tajā brīdī uz ekrāna uzplaiksnīja ziņa: “Labrīt, dārgais…”by Rinalds Bergmanis
- Eksperti nosauc sešas vietas, kur nekad nevajadzētu stādīt avenesby Anete Vītola
- Zemē atrastā nauda: nevis veiksme, bet augstāku spēku zīme – kas patiesībā tev ir jāzina par atradumuby Rinalds Bergmanis