Līdz ar aukstā laika iestāšanos, ārsti aizvien vairāk rekomendē uzturā lietot dzīvnieku izcelsmes produktus, kurus arī var droši izmantot slimību profilaksei un cīņā pret dažādām infekcijām.
Viens no šiem produktiem ir speķis.
Ko labu mums sniedz speķis?
Speķī lielos daudzumos ir atrodami A, D un E vitamīni, kā arī karotīns. Šie zemādas tauki palīdz uzturēt kārtībā imūnsistēmu un uzlabo vispārējo organisma stāvokli, kas jo īpaši svarīgi ir aukstajā laika periodā.
Par to, ka speķis nav veselīgs, dzirdējuši ir daudzi, tādējādi baidot tos, kuri patiesi iecienījuši šo produktu. Mēs šodien aplūkosim, kā tad ir patiesībā, apgāžot dažādus mītus.
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu mītus par speķi!
Tevi noteikti interesēs
- Pieredzējuši dārznieki nekad šādos traukos neaudzē stādus, jo tie nīkuļos vai pat iznīks: jeb netici visam, kas “modē”by Laura Blūma
- Aizmirsts deserts – leģendārās kūciņas “Eži”, kas tiek gatavotas no vārītiem olu dzeltenumiemby Anete Vītola
- Mūsu virtuves skapji vienmēr ir nevainojami tīri, nekādu tauku, netīrumu un lipīgo slāņu – viegls veids, ātri tos nomazgātby Jeļena Kuzmenko