Kā atbrīvoties no graudaugu vabolēm?
Nevajag panikot, jo atbrīvoties no kukaiņiem ir iespējams. Tajā pašā laikā jums nebūs jāizmanto ķīmiski līdzekļi.
Ja ir notikusi invāzija – ir pienācis laiks veikt ģenerāltīrīšanu pieliekamajā. Noteikti noslaukiet visus plauktus no augšas un apakšas un izsūciet visas virsmas.
Pārbaudiet visus pārtikas produktus, lai konstatētu kukaiņu klātbūtnes pazīmes.
Kukaiņi var būt ne tikai graudaugos – pārbaudiet žāvētus augļus, sēklas, šokolādi, riekstus un sauso mājdzīvnieku barību.
Ja vēlaties saglabāt jau invadētu pārtiku, kukaiņus var iznīcināt. Piemēram, graudaugu putraimus vismaz 15 minūtes grauzdējiet 60 °C temperatūrā.
Blekbērna saka, ka olu, kāpuru un pieaugušo īpatņu nogalināšanai palīdzēs arī aukstums – vienkārši nosūtiet pārtiku uz 48 stundām uz saldētavu.
Lai izvairītos no invadēšanās nākotnē, eksperti iesaka graudaugus uzglabāt hermētiskās burkās, kas labi noslēdzas. Iepakojumi nav barjera kukaiņiem. Un, iegādājoties ir vērts pārbaudīt iepakojumu – lai tas būtu noslēgts. Un noteikti pārbaudiet, vai apakšā nav kaitēkļu. Mājās ir vēlams uzreiz pārlikt produktu hermētiskos traukos.
Palīdzēs arī dabīgie repelenti – piemēram, lauru lapas vai krustnagliņas. Papildus visam iepriekš minētajam eksperti iesaka neuzkrāt pārtikas produktus. Jo ilgāk tie glabājas pieliekamajā, jo vairāk iespēju, ka tie piesaistīs izsalkušus kukaiņus.
Tevi noteikti interesēs
- “Te ir garlaicīgi un ēst negaršīgi, mēs vairs negribam pie omes” teica mazais Mārcis
- Vienā no Latvijas pilsētām durvis vēris vaļā jaunais ”Rimi”, tomēr cilvēki nikni par stāvvietas noteikumiem
- Aicina visus savus radus, bet manu mammu nekad – kā 30 gadu laikā mani radi bija nodalīti statusa dēļ
- Eksperts no Austrijas PSRS ēkas dzīvoklī Rīgā ieslēdza termokameru – tās rādījumi viņu burtiski samulsināja
- Ielūdzu vīrieti (52) pie sevis Jelgavā, lai kopā uzceptu piparkūkas — nepagāja ne piecas minūtes, kad viņš jau bija prom: stāstu, kas nogāja greizi
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem











