Kas notiek Tavās smadzenēs, kad Tu trenējies?

Treniņi var samazināt iespēju piedzīvot depresiju

Pētījumos Kalifornijā ir atklāts, ka fiziskās aktivitātes, treniņi mums palīdz mazāk satraukties, neļauties stresam. Tika atklāts, ka cilvēki, kuri ir labā fiziskā formā un, kuri regulāri nodarbina savus muskuļus, daudz vieglāk tiek vaļā no stresa un nemaz īsti stresam neļauj iedarboties uz ķermeni, tādā veidā izvairoties no depresijas.

Tu kļūsti radošāks

Treniņi ne tikai atbrīvo tevi no stresa, padara tevi laimīgāku, bet palīdz tev radīt jaunas idejas. Nav nepieciešams noskriet 20 kilometrus, lai iedarbinātu savu radošo smadzeņu daļu, jo pat iešana/pastaiga ātrākā tempā jau ļauj tavam prātam darboties citādāk. Tavs radošums pieaug par aptuveni 60% un tas viss tikai pateicoties pastaigai!

Saglabā savu prāta asumu

Pētījumi liecina, ka cilvēkiem, kuri nodarbojas ar sportu, ir vairāk pelēkās smadzeņu vielas nekā cilvēkiem, kuri nesporto. Šīs pelēkās vielas daudzums ir lielāks priekšējā smadzeņu daļā, kas atbild par augstāka līmeņa kognitīvajām spējām. Priekšējā daļa ir tā ar kuru mēs pieņemam lēmumus, risinām problēmas, vadam savu uzvedību un kontrolējam emocijas.

Treniņi paaugstina Tavu pašapziņu

Regulāra treniņu apmeklēšana pārveido ne tikai tavas ķermeņa aprises, bet arī tu sāc justies daudz labāk par sevi kā cilvēku. 70% cilvēku, kuri regulāri trenējas ir daudz apmierinātāki ar savu ķermeni, nekā tie cilvēki, kuri nesporto. Sportojot tu kļūsti daudz pārliecinātāks par sevi, kas ir būtiski mūsdienu sabiedrībā. Treniņos sevi ir jāpiespiež iet tālāk, nekā ir licies, ka vari aiziet un, izdarot to, tu jūties ļoti labi par paveikto.

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment