Mēs zinām, ka fermentēti ēdieni uzlabo gremošanas sistēmas darbību, bet vai nojaušam, ka arī garīgā veselība tiek nostiprināta, patērējot šādu pārtiku?
Pirms tika izgudrots ledusskapis, mūsu senči izmantoja dažādus paņēmienus, lai saglabātu pārtiku. Viena no šīm metodēm ir fermentācija (skābēšana, raudzēšana). Šī procesa laikā pārtika tiek ievietota skābā šķīdumā, kas aizkavē pārtikas bojāšanos un padara tur saražotās baktērijas piemērotas lietošanai uzturā.
Lasi arī: Vīrietis nopirka neremontētu Hruščovkas dzīvokli un pārvērta to par šiku dzīvesvietu
Šī procesa laikā rodas mikrobiotiski savienojumi, kas palīdz uzlabot ķermeņa funkcijas un stiprina imūnsistēmu.
Pētījumā, kas veikts Viljama un Mērijas Koledžā, piedalījās 700 dalībnieku, kuri 30 dienas uzturā lietoja fermentētu pārtiku.
Lai uzzinātu vairāk par to, kā marinēti un raudzēti ēdieni uzlabo veselību, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Tiek atjaunināta informācija par laikapstākļiem septembrī: ”Trakākais būs no oktobra sākuma”by Sandra Vīgante
- Esmu no Daugavpils, tagad dzīvoju Zviedrijā ar jaunu vīru — bet dēla man vairs navby Rinalds Bergmanis
- Patvērums jāmeklē telpās, jāparūpējas par mājdzīvniekiem! Sinoptiķi nāk klajā ar steidzamu brīdinājumu: tas sāksies 20.jūlija pēcpusdienāby Laura Andersone