Katru dienu suns vērīgi skatījās uz kanalizācijas restēm. Cilvēki saprata, kas notiek, kad ieskatījās iekšā

Kādā mazā pilsētiņā dzīvoja suns, gudrs un skaists gans vārdā Badijs. Suns bija gudrs un ļoti izskatīgs, un viņš to zināja. Kad viņa saimniece Dorina viņu izveda pastaigā, kaimiņi apstājās un lūdza atļauju viņu samīļot. Badijs nepārprotami izbaudīja uzmanību.

Taču kādu dienu ierastais dzīves ritms tika izjaukts…

Kādu dienu vakara pastaigas laikā Badijs pēkšņi apstājās pie gaļas veikala. Viņš sāka riet, skatienu pievērsis kanalizācijas lūkai – restei. Garāmgājēji izvairījās, un saimnieks nevarēja saprast tik dīvainu suņa uzvedību.

Viņš rēja un rāva un atteicās doties tālāk. Pēc atkārtotiem mēģinājumiem pakustināt Badiju, Dorinai beidzot izdevās. Suns negribīgi sekoja saimniekam, nemitīgi atskatīdamies uz neveiksmīgo kanalizāciju ar lūku. Meitene nopriecājās, ka šķiet, ka nekas briesmīgs nav noticis, un aizveda mājās savu mīluli.

Visu vakaru Dorinu vajāja neskaidras bažas par sava mīļotā suņa dīvaino uzvedību. Viņa nolēma dalīties pieredzē ar savu vīru, taču Bogdans nesaprata viņas satraukumu.

Galu galā viņš tajā brīdī neredzēja Budiju. Vīrs ierosināja, ka suns lūkā vienkārši ieraudzīja peli, un viņā iešāvās medību instinkts. Šī atbilde Dorinu nemaz nemierināja. Bet viņa saprata, ka viņai jāatbrīvojas no situācijas un jāpārtrauc par to domāt.

Nākamajā dienā, pastaigājoties, meitene rūpīgi uzraudzīja suņa uzvedību, īpaši drenāžas zonā. Šoreiz suns nerēja, bet apsēdās ielas vidū pie kanalizācijas restēm un vairākas minūtes skatījās uz to.

Dorina bija ļoti satraukta; notiekošais viņu biedēja. Viņa mēģināja ieskatīties kanalizācijā no vietas, kur stāvēja, bet neredzēja pilnīgi neko. Likdama Badijam piecelties, meitene viņu veda mājās. Tas turpinājās trīs dienas.

Un katru reizi viss atkārtojās: Badijs apstājās tajā pašā vietā pie kanalizācijas režģa un vērīgi paskatījās uz to. Es vienkārši sēdēju un skatījos.

Kādu vakaru Dorīna gāja savu parasto maršrutu, pastaigājoties ar savu ganu. Viņa devās uz to pašu miesnieku veikalu, un suns laimīgi skrēja blakus saimniekam. Viņš tikai uz īsu brīdi apstājās pie nelaimīgās notekas, bet neapstājās.

Veikalā meitene veica savus ieplānotos pirkumus, neaizmirstot paņemt līdzi savu iecienītāko desu paku Badijam. Taču, kad viņa nolēma viņam par labu uzvedību uzdāvināt kādu cienastu un atvēra paku, suns izdarīja ko tādu, ko neviens no viņa nebija gaidījis.

Badijs bija labi audzināts un paklausīgs suns, viņš zināja, kā uzvesties jebkurā situācijā. Tāpēc, kad viņš izrāva Dorinai no rokām desu paku un aizbēga, meitene neviļus izdvesa šausmu kliedzienu.

Iela nebija īpaši tumša un nebija pārpildīta, tāpēc nebija nemaz grūti izsekot, kur suns dodas. Atrodot viņu netālu no tās pašas notekas, viņa bija pārsteigta par viņa izturēšanos: sākumā viņš sēdēja ar desu paku mutē, bet pēc tam sāka tās mest kanalizācijas režģī.

Kas notika ar iepriekš mierīgo suni? Varbūt viņa ir kļuvusi traka?

Lasi vēl: Dārznieku iecienītākais mēslojums ir pelni! Ko var un ko nevar barot ar “nenovērtējamo” pulveri

Ieinteresēta par suņa uzvedību, meitene klusi pielīda noslēpumainajā vietā. Bet no sava skatu punkta viņa neko nevarēja redzēt.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment