“Kijevas” salāti: kā pagatavot garšīgu alternatīvu “Olivjē”

Ja jums patīk Olivjē salāti, bet vēlaties ko jaunu, izmēģiniet šo ēdienu.

“Kijevas” salāti ir tipiski ziemas salāti. Tie iznāk sātīgi un garšīgi. Un to pagatavošana ir pietiekami ātra. Salāti ir kaut kas līdzīgs klasiskajiem Olivjē, tāpēc  tie var būt jauks šī ēdiena aizstājējs uz svētku galda.

Sastāvdaļas:

Kūpināta vistas krūtiņa vai cūkas stilbiņš 200 g

Paprika 1

Svaigs gurķis 1

Cietais siers 150 g

Kukurūza 100 g

Olas 4

Loki un majonēze.

Pagatavošana:

Svaigu gurķi un svaigu papriku sagriež salmiņos. Izvēlieties sarkano papriku – tā salāti izskatīsies skaistāki un būs garšīgāki.

Salmiņos sagriež arī kūpinātas vistas krūtiņas vai cūkas stilbiņu.

Uzvāra cieti vārītas olas un sagriež arī tās. Pievienojiet konservētu saldo kukurūzu. Cieto sieru sarīvē uz rupjas rīves un pievieno salātiem kopā ar pārējām sastāvdaļām.

Lasi arī: VID nācis klajā ar būtiskiem jaunumiem, kas ir nozīmīgi visiem Latvijas iedzīvotājiem

Apkaisa ar smalki sagrieztiem lokiem un pārlej ar majonēzi. Visu samaisa un pasniedz.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment