Ķirbjus plaši izmanto kulinārijā. No tā var pagatavot daudzus ēdienus, sākot ar sātīgu putru un beidzot ar vieglu desertu.
Ķirbis nodrošina organismu ar C vitamīnu un B grupas vitamīniem. Tas satur arī lielu daudzumu pektīna, kalcija, karotīna, dzelzs un vara.
Ķirbis satur arī cinka sāļus un E vitamīnu, kas palēnina novecošanās procesus. Tāpēc, pievienojot šo spilgtas krāsas dārzeni saviem ēdieniem, jūs padarīsiet tos veselīgākus.
Ķirbis maizei piešķir ļoti labu garšu un krāsu. Izmēģiniet to pagatavot pēc mūsu receptes.
Sastāvdaļas:
1 kg ķirbis
50 g rauga
0,5 tējkarote sāls
5 ēdamkarotes augu eļļa
5 ēdamkarotes cukurs
1 kg miltu
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Kāds no debesīm atnācis paskatīties, vai jums viss labi: par šādiem kaķiem ticēja, ka tā ir mājas svētība
- Kad stādīt ziemas sīpolus: labvēlīgās dienas oktobrī un novembrī saskaņā ar Mēness kalendāru
- Šie “atkritumi” jūsu dārzā ir visīstākais dārgums, ko gudri dārznieki nekad neizmet
- Bijusī rīdziniece Džūlija Vanga savulaik nosauca 6 sieviešu vārdus, kas piesaistot neveiksmes
- Uzvāri Rozmarīnu katlā: vienkāršs paņēmiens, kas var mainīt tavu ikdienu
- Sinoptiķi saka, ka beidzot zinot – vai 2026. gadā būs jāšķūrē sniega kupenas vai jāmeklē gumijnieki