KM izsludina konkursu Latvijas ekspozīcijas veidošanai 58. Venēcijas mākslas biennālē

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi konkursu Latvijas ekspozīcijas veidošanai pasaules prestižākajā mākslas izstādē – 58. Venēcijas mākslas biennālē – kas norisināsies no 2019. gada 11. maija līdz 24. novembrim. Konkursa pretendenti aicināti piedāvāt ekspozīcijas mākslinieciskās idejas koncepciju un īstenošanu.

Venēcijas mākslas biennāle tradicionāli norisinās reizi divos gados un ir uzskatāma par vienu no senākajiem un ievērojamākajiem notikumiem starptautiskajā profesionālās mākslas dzīvē, kurā regulāri piedalās ap 90 valstīm no visas pasaules. Latvijas mākslinieku dalība Venēcijas biennālē veicina Latvijas laikmetīgās mākslas izcelšanu Eiropas un pasaules kultūras kontekstā, vizuālās mākslas nozares attīstību, kā arī valsts tēla atpazīstamības veidošanu pasaulē.

Konkursa pretendents var būt jebkura fiziska vai juridiska persona vai šādu personu apvienība, kura ir iesniegusi visus dokumentus iepirkuma konkursa nolikumā noteiktajā kārtībā, izpilda nolikumā izvirzītās prasības un spēj nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu.

Ar iepirkuma nolikumu var iepazīties KM tīmekļvietnē, kā arī ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā (Kr. Valdemāra iela 11A, Rīga) darba dienās no plkst. 08:30 līdz 17:00.

Konkursa pretendenti piedāvājumus aicināti iesniegt KM līdz š.g. 27.jūnija plkst. 11:00.

Iesniegtos pieteikumus vērtēs konkursa žūrijas komisija, kuras priekšsēdētāja – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce; komisijas locekļi: Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors Andris Vītoliņš, izdevniecības “Neputns” galvenā redaktore Laima Slava, mākslas zinātniece un kritiķe Santa Hirša, mākslas zinātnieks un kurators Kaspars Vanags, kā arī mākslas kolekcionārs, fonda “Mākslai vajag telpu” valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns.

Latvijas dalību 58. Venēcijas mākslas biennālē finansē Latvijas valsts KM personā un atbalsta fonda “Mākslai vajag telpu” valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns. Ir noslēgta vienošanās par ilgtermiņa atbalstu Venēcijas starptautiskās mākslas biennāles Latvijas paviljona ekspozīcijas veidotājiem – ziedojuma līgums paredz līdzfinansējumu nākamo trīs Latvijas ekspozīciju veidošanai – kopumā 150 000 eiro apmērā.

2017. gadā notikusī 57. Venēcijas biennāle pulcēja vairāk nekā 600 000 mākslas interesentu no visas pasaules, kas ir rekordliels apmeklētāju skaits. Latviju tajā pārstāvēja mākslinieks Miķelis Fišers ar darbu What Can Go Wrong un paviljona ekspozīcijas veidošanu nodrošināja kultūras projektu aģentūra “INDIE”.

Latvija Venēcijas mākslas biennālē piedalās kopš 1999. gada.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment