KNAB sācis resorisko pārbaudi par izskanējušo informāciju, ka Krievija maksājusi Šleseram

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi saistībā ar apgalvojumiem, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins maksājis Saeimas jaunievēlētajam deputātam Aināram Šleseram (LPV), apstiprināja birojā.

Ceturtdien Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā”  Satversmes aizsardzības biroja direktors Egils Zviedris sacīja, ka  Šlesers, pēc aiziešanas no politikas, kopā ar Krievijas dzelzceļš, bija nodibinājis uzņēmumu. Šāda kopuzņēmuma izveide nav pārkāpums, jo Šlesers jau bija aizgājis prom no politikas.   Šis uzņēmums nodarbojas ar loģistiku un transporta pakalpojumiem.

Cits jautājums būtu, ja Šlesers, strādājot par amatpersonu, būtu saņēmis finansējumu no ārējiem avotiem. Taču SAB rīcībā nav šādā informācija un arī nav zināma žurnālista Dmitrija Muratova paziņotā informācija, piebilda Zviedris.  Zviedrs paļaujas uz izmeklēšanas iestāžu darbu, lai pārbaudītu apgalvojumus un KNAB sācis izmeklēšanu. Arī Šlesers pats vērsies tiesībsargājošajās iestādēs par izskanējušo informāciju.

Ja Muratovam ir kādi pierādījumi, ka šāda veida finansējums notiek, Zviedrs būtu pateicīga, ja viņš to nodotu Latvijas likumsargiem.

Lasi arī: Rīgā sievai automašīnā sākās dzemdības. Piebraucu pie policijas automašīnas, un policistu rīcība mani aizkustināja līdz asarām

Laikraksta “Novaja Gazeta” redaktors Dmitrijs Muratovs nesen intervijā “Youtube” kanālam “Solodņikovs” apgalvoja, ka Putins maksā vairākiem rietumu politiķiem, tostarp Šleseram, kurš kandidēja uz Saeimas deputāta vietu, no 1,5 līdz 2 miljoniem eiro gadā.

Es saprotu, kāpēc Vladimirs Putins smejas par Rietumu vērtībām – viņam tās noteikti šķiet diezgan smieklīgas! Viņš zina, cik vērtīgas ir šīs lietas, sacīja Muratovs, piebilstot, ka Krievijas labā strādā vairāki Rietumu politiķi.

Pēc Muratova teiktā, Krievijas valsts kompānija “Rosņeftj” savervējusi ietekmīgus politiķus no rietumu pasaules, lai palīdzētu Putinam. Viņš nosauca dažus politiķus, tostarp bijušo Austrijas ārlietu ministri Karīnu Kneislu, bijušo Somijas premjerministru Esko Tapani Aho, bijušo Austrijas kancleru Volfgangu Šīselu un bijušo Latvijas Satiksmes ministru Šleseru.

Pirmo reizi šāda informācija izskanēja jau šā gada februārī, kad Krievijas izdevums “Novaja Gazeta” nosauca 14 cilvēkus, kuriem, viņuprāt, ir sakari ar Krieviju. Viens no šiem cilvēkiem bija Šlesers.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment