Ko darīt, ja bumbiere nenes augļus: pat vecs koks katru gadu dos bagātīgu ražu

Ziemā sala vai ziemeļu vēja dēļ koka miza var saplaisāt. Tad tā labi jāapsmērē ar dārza laku un jāaptin ar drānu. Bumbieri labāk stādīt bezvēja vietā, piemēram, pie žoga.

Bumbieri ne pārāk mīl pārstādīšanu, īpaši lielie bumbieri var saslimt vai vispār iet bojā. Tāpēc no šī procesa jāizvairās, lai nesabojātu koku.

Augļu veidošanos ietekmē arī bumbieru šķirne. Dažas no tām sāk dot pirmos augļus tikai 10. vai 15. dzīves gadā. Ko šajā gadījumā var darīt? Ja vēlaties iegūt augļus agrāk, varat potēt koku ar citu šķirni.

Kā panākt, lai bumbieru koks dotu augļus: vienkārši ieteikumi

Lai bumbierim katru gadu būtu augļi, ir jānodrošina kokam kvalitatīvi augšanas un attīstības apstākļi. Periodiski uzirdiniet augsni pie bumbiera saknēm, tādējādi nodrošināsiet sakņu sistēmai atbilstošu skābekļa daudzumu.

Neaizmirstiet laistīt bumbieri sausuma periodos. Laiku pa laikam mēslojiet, tas var būt komposts, humuss un minerālmēsli.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Atcerieties arī, ka gandrīz visām bumbieru šķirnēm nepieciešama savstarpēja apputeksnēšana. Tāpēc mēģiniet iestādīt vairākas dažādas šķirnes, tad jums katru gadu būs augļu raža.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment