Ko darīt, ja mašīnai pēkšņi atteikušās bremzes?

hyjn

Galvenais, paspēj atcerēties, ka kādreiz esi lasījis šos padomus! Mācāmies glābties kopā ar Džošua Pivenu un Deividu Borgenitu, autori grāmatai – Sliktāk, nekā jūs varat iedomāties. Izdzīvošanas rokasgrāmata.

  • Brīdini visus par savu problēmu: brāļus – autovadītājus ar skaņas signāliem un tālajām gaismām, bet pasažierus ar izteiksmīgu mīmiku. Lai pasažieri saprastu to, ka viņiem ir jāpiesprādzējas, bet brāļiem – autovadītājiem liec sev pievērst uzmanību.
  • Turpini ar spēku izdarīt spiedienu uz bremžu pedāli, bet dari to ar pārtraukumiem: nospied – atbrīvo, nospied – atbrīvo. Tādā veidā Jūs varat veidot spiedienu bremžu sistēmā un lēnām apturēt automašīnu.
  • Pakāpeniski samazini pārnesumus. Ja tev ir mehāniskā ātrumkārba, pārslēdz pārnesumus secīgi un neaizmirsti vienlaikus spiest sajūga pedāli, lai nezaudētu saikni ar dzinēja pārnesumkārbu. Ja jums ir automātiskā kārba, pārvietojiet sviru L pozīcijā (diapazons ierobežots).
  • Izmanto rokas bremzi. Bet esiet uzmanīgi! Ja jūs pārspīlēsiet, tas nobloķēs pakaļējos riteņus un mašīnu sanesīs. Tāpēc izmantojiet stāvbremzi un esi gatavs atlaist to, ja pēkšņi sāk nobloķēt riteņus.
  • Ja tu esi pieredzējis autovadītājs un ceļš ļauj, pamēģiniet veikt policijas pagriezienu. Lai to paveiktu, tev strauji un ar spēku jāparauj rokas bremze, vienlaikus pagriežot stūri jebkurā drošā virzienā. Šis manevrs pagriezīs mašīnu 180 grādu virzienā.
  • Lai samazinātu mašīnas ātrumu, nepieciešams braukt pa labi un pa kreisi, un pārkārtoties no labās joslas uz kreiso joslu, ja atļauj situācija.
  • Ievēro visus drošības pasākumus un tu sasniegsi gala mērķi bez jebkādiemmanevrs

Raksts sadarbībā ar: autofavorits

Avots: www.maximonline.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment