Ko internets patiesībā nodara tavām smadzenēm?

Atkarīgajiem interneta lietotājiem ir pamanāmas depresijas iezīmes. Sociālā dzīve tev var sākt likt justies izolētam. 

Kad tu komunicē ar ziņu palīdzību, tu izvēlies neverbālu komunikāciju, kas neļauj izpaust tev savas emocijas. Ilgtermiņā tas veselībai neko labu nesola. 

Tā kā cilvēks, ar ko komunicē, izmantojot neverbālu saziņu, tev nav redzams, ir grūti izprast, kā viņš dažādās situācijās ir domājis to, ko ir uzrakstījis, piemēram, sarkastiskus tekstus. Un tas, kā tu interpetē viņa rakstīto, ir atkarīgs no tava garastāvokļa. Šādos gadījumos, piemēram, pieklājīgs atteikums var izskatīties pēc nepieklājīga noraidījuma.

Pastiprināta interneta lietošana noved pie stresa.

Lai arī tev šķiet, ka tu visu laiku ar kādu sarunājies, saraksties, tev ir daudz interneta draugu, tas tevi attur no īsto draugu iegūšanas. Jo vairāk tava dzīve kļūs par interneta komunikāciju, jo lielāku saikni ar realitāti zaudēsi. 

Tas var ietekmēt arī tavas reālās attiecības.

Pogas “patīk” nospiešana vai komentāri pie jaunās profila bildes nekad nesniegs tādu prieka devu kā īsts drauga apskāviens. Mēs, “ieurbjoties” internetā sākam pazaudēt savus reālos draugus, kas ar laiku sāks tev likt justies vientuļam. Vairāk interneta draugu = mazāk reālo draugu.

Tev kļūst grūti fokusēties.

Pateicoties ātram interneta pieslēgumam, mēs iemācāmies ar to darboties ļoti ātri. Tas it kā uzlabo tavas spējas darīt vairākas lietas reizē, tomēr realitātē tas tikai atņem tavas koncentrēšanās spējas.

Internets aizstāj tavu atmiņu.

Atmiņā saglabājas lietas, lai tās vēlāk varētu tikt izmantotas atkārtoti. Jo mazāk sāksi tās izmantot, jo vairāk tās “atslēgsies”. Saglabātā bet neizmantotā informācija vienkārši tiks “izmesta” no smadzenēm, jo tās nopratīs, ka, ja informācija netiek izmantota, tā nav vajadzīga.

Ja tas ir iespējams, centies pēc iespējas mazāk laika pavadīt interneta vidē, sazinoties ar draugiem, spēlējot video spēles un darot sazin ko citu. Izslēdz datoru, izej ārpus mājas, aizej ar draugiem izklaidēties – padari savu dzīvi produktīvāku!

Avots: wittyfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment