Ko var stādīt dobē pēc kartupeļiem un ko ne: špikeris dārzkopjiem

Lasiet, ko stādīt pēc kartupeļiem, lai iegūtu labu ražu.

Līdz ar pavasara siltumu sākās arī darbs dārzā. Cilvēki ar pieredzi jau sen ir noteikuši savu kārtību, ko un pēc kā stādīt. Padomājiet, ko var stādīt pēc kartupeļiem.

Ko var stādīt dobē pēc kartupeļiem

Steidzam pastāstīt, ka saraksts ar to, ko var stādīt pēc kartupeļiem, ir diezgan plašs. Pēc kartupeļiem uz dobes var stādīt gurķus, tomātus, spinātus, sīpolus, burkānus, redīsus, salviju, baziliku un dažādus zaļumus. Mēs sīkāk izanalizēsim populārākos iesācēju dārzkopju jautājumus par šo tēmu.

Daudzus interesē, vai pēc kartupeļiem var stādīt bietes? Jā, bietes var stādīt pēc kartupeļiem, jo šie augi savstarpēji nekonkurē par barības vielām augsnē. Tomēr, lai novērstu augu slimības un uzlabotu augsnes sastāvu, ir ieteicams augus rotēt.

Turklāt ir vērts zināt, vai pēc kartupeļiem var stādīt sīpolus. Iespējams, tas dažus pārsteigs, bet šis variants ir ļoti vēlams, jo tas palīdzēs uzlabot sīpolu struktūru un ražu. Tālāk apsvērsim, vai pēc kartupeļiem var stādīt burkānus.

Burkānus var stādīt pēc kartupeļiem, jo tie ir dažādu veidu augi ar atšķirīgām vajadzībām pēc barības vielām un atšķirīgu sakņu sistēmas izvietojumu augsnē. Turklāt pārmaiņus stādīšana palīdz novērst kaitēkļu un slimību attīstību.

Lasi vēl: Gaidiet peļņu: trīs zodiaka zīmes, kurām līdz aprīļa beigām paveiksies ar naudu

Kādus dārzeņus nedrīkst stādīt pēc kartupeļiem

Tagad pāriesim pie tā, ko nedrīkst stādīt pēc kartupeļiem. Problēma var rasties, ja vienā zemes gabalā stādīsiet vienas un tās pašas dzimtas augus, jo tas var palielināt neaizsargātību pret slimībām un kaitēkļiem. Lai uzturētu augsnes auglību un augu veselību, ir ieteicama augu maiņa.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Pēc kartupeļiem nav ieteicams stādīt baklažānus, papriku un pat ķiplokus, jo tos var skart kaites, ko var būt atstājuši kartupeļi. Izrādās, ka abas šīs kultūras ir uzņēmīgas pret tām pašām kaitēm un kaitēkļiem. Tas nozīmē, ka raža būs sliktāka. Lai novērstu iespējamās problēmas, labāk ir veikt augu maiņu un stādīt ķiplokus vietā, kur iepriekš nav audzēti kartupeļi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment