Visi puķkopju noslēpumi hortenziju audzēšanā un kopšanā: skaisti ziedi garantēti

Hortenzijas ir īstas daudzu dārzkopju favorītes. Šis nepretenciozais izsmalcinātais zieds spēj izdaiļot jebkuru dārzu.

Botāniķi deva nosaukumu Hortenzija, kas nozīmē “trauks ar ūdeni”, jo zieds ļoti mīl ūdeni. Savukārt Japānā hortenziju sauc par “ajisai” – “ziedu, kas izskatās kā violeta saule”.

Hortenzijas ziedi aug krūmos, nelielos kokos, vijīgos vīteņaugos līdz pat 30 metru augstumā. Ziedēšana sākas pavasarī un ilgst līdz vēlam rudenim. Hortenzijas var droši pārziemot atklātā zemē, tāpēc sulīgie ziedi priecēs jūs gadu vai divus, vai pat desmit gadus!

Lielākā daļa hortenziju ziedu ir balti, taču tie var būt pilnīgi dažādās krāsās. Viss ir atkarīgs no augsnes pH līmeņa: neitrālā augsnē ziedu krāsa ir balta vai bēša, sārmainā augsnē – ceriņi vai rozā, bet skābā augsnē – zila.

Lasi vēl: Kā audzēt dārzeņus spainī: praktiski ieteikumi dārzam uz balkona

Pēdējā krāsa ir saistīta ar augu spēju uzkrāt alumīniju, kas izdalās no skābas augsnes. Lai izveidotu daudzkrāsainu krūmu kompozīciju, pietiek mainīt augsnes skābumu zem katra no tiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Hortenzijas ir neticami ūdeni mīlošs augs, tāpēc ziedu laistīšanai jāpievērš liela uzmanība.

Ziedam patīk izkliedēta saules gaisma un pusēna. Saulainā vietā tā arī iesakņosies, taču tādā gadījumā maigās ziedlapiņas ātri izdegs un ziedēšana būs īslaicīga.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment