Visi puķkopju noslēpumi hortenziju audzēšanā un kopšanā: skaisti ziedi garantēti

Viens no galvenajiem hortenzijas kopšanas principiem ir sabalansēta barošana. Ja augu pārmērīgi barojat ar organiskajām vielām, tad ziedēšanu negaidiet. Atcerieties, ka labāk ir nepietiekami barot! Slāpekli var un vajag iestrādāt tikai pavasarī, un tad pāriet uz fosfātu un kālija mēslojumu.

Ziemas segšana ir obligāta! Galu galā pat visaukstumizturīgākajām šķirnēm ziemā ir nepieciešams siltums. Bet, ja jūsu hortenzijas joprojām salst – nevajag izmist! Visticamāk, pēc veģetācijas perioda tā pieņemsies spēkā.

Nozīmīga auga kopšanas sastāvdaļa ir atzarošana. Savlaicīga un prasmīga apgriešana veicina sulīgu ziedēšanu, un tā ietver veco ziedkopu noņemšanu līdz pirmajam veselīgu un spēcīgu pumpuru pārim.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Un vēl viens svarīgs aspekts! Lai hortenzijas justos maksimāli komfortabli, tām nepieciešama irdena, humusa bagāta, skāba augsne. Ja jūs nodrošināsiet šos vienkāršos apstākļus – jūsu dārzu noteikti rotās ārkārtīgi skaists zieds!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment