Šodien gatavojam kartupeļus cepeškrāsnī. Ēdiens ir ļoti vienkāršs, bet ļoti garšīgs. Kartupeļi ir ļoti maigi un mīksti iekšā, ar zeltainu garozu virsū, kas rosina apetīti. Ar ķiploku aromātu šie kartupeļi noteikti nevarēs atstāt vienaldzīgu nevienu. Mūsu ģimenē šī recepte ir viena no iecienītākajām.
Lasi vēl: Ņemu kārbu pupiņu, marinētus gurķus un gatavoju savus firmas salātus. Viesi tos vienkārši dievina
Cepot kartupeļus cepeškrāsnī, tie iegūst krāsnī raksturīgo garšu un tekstūru. Šāda gatavošanas metode rada kartupeļiem patīkamu rūgtumu un viegli krustiņainu ārējo slāni, kamēr iekšpusē tie saglabā sulu un mīkstumu. Turklāt, cepeškrāsnī cepti kartupeļi var uzņemt dažādus garšvielu aromātus, kas padara tos vēl garšīgākus. Tāpēc cilvēkiem parasti garšo cepeškrāsnī cepti kartupeļi – tie ir svaigi, garšīgi un piedāvā daudz dažādu garšu un tekstūru kombināciju.
Sastāvdaļas:
kartupeļi – 900g;
sāls – 1 tējkarote;
zaļumi pēc vēlēšanās;
sviests – 3 ēdmkarotes.
Pateicoties šim tautas “trikam”, skudras nekad vairs nenokļūs jūsu mājās
Lasi vēl: Lilijas pavasarī mīl šo mēslojumu: tās aug aktīvi un zied bagātīgi ar lieliem ziediem
Maisījumam/mērcei:
eļļa – 3 ēdamkarotes;
sāls – pustējkarote;
paprikas pulveris – pustējkarote;
provansas garšviela – 1 tējkarote;
piparu maisījums – pēc garšas;
4 ķiploku daiviņas.
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!