Kocēnu novadā jau trešo reizi norisināsies pasaules koklētāju nometne

kokle

No 27. jūnija līdz 30.jūnijam Kocēnu novadā norisināsies pasaules koklētāju nometne, kurā piedalīties aicināti kā iesācēji, tā arī spēles prasmes jau iemīlējušie.

Laima Jansone, talantīgā latviešu koklētāja, kā arī viena no nometnes organizatorēm uzsver, ka pēdējo gadu laikā kokles spēle ir kļuvusi aktuāla un pieprasīta ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. Koklē gan tradicionālās mūzikas cienītāji, gan jaunieši savam priekam, gan pieauguši cilvēki atpūtai pēc darba. “Pasaules koklētāju nometne sniegs iespēju visiem spēlēt gribētājiem satikties, vieniem apgūt kokles spēli no pašiem pamatiem, citiem papildināt jau apgūtās spēles prasmes, visiem kopā vienoties ne vien skanīgā saspēlē, bet arī dziesmās dančos vienā no kultūrvēsturiski visnozīmīgākajām vietām Latvijā,” atzīst Laima Jansone.

Nometnes dalībniekiem būs iespēja apgūt jaunas un papildināt esošās kokļu spēles prasmes pie pieredzējušiem kokļu pedagogiem – Laimas Jansones, Ineses Mičules, Zanes Sniķeres, Latvītes Cirses un Ilzes Ozolas, kā arī būs iespēja apmeklēt meistarklasi, ko vadīs īpašais viesis – Arja Kastinen no Somijas.

Paredzēti gan dziesmu vakari, gan citas aktivitātes, kā arī iespēja piedalīties Pirmo Dziedāšanas svētku Dikļos 155. gadadienas svēku koncertā 30. jūnijā Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos.

Dalībniekiem nometnē būs nepieciešams pašiem savs līdzpaņemtais instruments – tradicionālā kokle. Dalība maksa: 70 eiro (ēdināšana, transporta izdevumi, nakstmītne Ziemeļvidzemes internātpamatskolā Dauguļos, nodarbības, meistarklases un citas ar nometni saistītas aktivitātes).

Pieteikšanās (līdz 20. jūnijam plkst. 16.00) un papildu informācija pieejama, sazinoties ar Kocēnu novada domes Kultūras, sporta un jaunatnes nodaļas vadītāju Miku Krišānu (tālr. 29188645, e-pasts: [email protected]).

Nometni organizē Kocēnu novada dome sadarbībā ar koklētāju Laimi Jansoni.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment