Ir sācies īstais kabaču laiks, kad katra mamma, omīte un pat kaimiņiene piedāvā kabačus. Taču, kā tos pagatavot tik garšīgi kā restorānos – dalāmies padomā!
Patiesībā jau no kabačiem gatavot var visu ko – pankūkas, mafinus, sacepumus, pildītus kabačus, kotletes, taču tradicionāli kabači tiek gatavoti kā šķēlītes, kas apviļātas miltos un tad ceptas uz pannas. Taču, ak vai! Ar šādu recepti nekādi neizdodas tikt pie kraukšķīgas garoziņas!
Patiesībā ēdienu gatavošana sastāv no niansēm. Parasti kabaču šķēlītes patiešām apviļā miltos, taču tādējādi paši kabači uzsūc ļoti daudz tauku, kas ir no eļļas, kurā cepam pannā. Izrādās, ka miltus var aizstāt un iegūt uzreiz divas labas lietas – patiešām kraukšķīgu garoziņu un mazāk eļļas pašos kabačos.
Patiesībā tas ir ideāls pagatavošanas veids. Daudz labāks par tradicionālajiem miltiem un pat par rīvmaizi. Mannas graudiņi ir lielāki nekā miltu graudi un daudz maigāki nekā rīvmaize.
Apcepot kabačus, kas apviļāti mannā, jūs iegūsiet ēdienam arī plānu, kraukšķīgu garoziņu. Un – kā jau teicām, mazāk, daudz mazāk eļļas. Mannas graudiņi apbrūninās, kad tos cep uz pannas, bet iekšā kabaču šķēlītes paliek mīkstas, bet ārpusē – kraukšķīga, ideāla, plāna garoziņa.
Lasi vēl: Vasara vēl būs! Laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs augustā vēl sola +30 grādu karstumu
Kas jums jādara? Visu dariet kā parasti – nomizojiet kabaci (īpaši, ja tam ir bieza miza), sagrieziet plānās šķēlītēs, pasāliet nedaudz no katras puses (bet esiet uzmanīgi, nepārsāliet, jo šķēles ir plānas!), uzkarsējiet pannu, lejiet tajā augu eļļu un uzkarsējiet līdz gatavībai (ir ļoti svarīgi kabačus likt cepties tad, kad eļļa jau ir karsta).
Tad ieberiet atsevišķā traukā mannu un atsevišķā bļodiņā sakuliet olu. Pēc tam apviļājiet sākumā olā katru kabaču šķēlīti no abām pusēm, pēc tam – katru pusīti mannā. Tad lieciet uzkarsētajā eļļā cepties. Cepiet no katras puses, kamēr abas pusītes ir brūnas. Pēc cepšanas tāpat varat tos nolikt notecināties liekajai eļļai papīra dvieļos.
Ēdiet kopā ar svaigiem dārzeņiem un krējumu. Labu apetīti!