Kraukšķīgu, aromātisku un gardu gurķu noslēpums: marināde ar jāņogām

Marinēti gurķi ir klasika! Bet veidi, kā tos pagatavot, ir neskaitāmi! Daži pievieno upeņu vai ozolu lapas, citi koncentrējas tikai uz cukura, sāls un etiķa daudzumu. Bet izrādās, ka izcili gardus marinētus gurķus var pagatavot, ja marinādei izmanto jāņogas!

Sastāvdaļas:

  • 500-600 g gurķu
  • 1 sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 1,5 glāze jāņogu
  • 3 piparu graudi
  • 3 krustnagliņas
  • 1,5-2 ēdamkarotes sāls
  • 2,5 ēdamkarotes cukurs
  • 1 l vārīts ūdens

Pagatavošana:

Ielieciet sīpolu, ķiploku, piparu graudiņus un krustnagliņas burkas apakšā.

Piepildiet burkas ar gurķiem.

Noņemiet kātiņus un sadaliet pus glāzi jāņogas starp gurķiem.

Sagatavojiet sālījumu. Lai to izdarītu, uzkarsējiet ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, pievienojiet tam pārējās jāņogas, sāli un cukuru.

Ļaujiet vārīties 5-7 minūtes un noņemiet no plīts.

Piepildiet burkas ar karstu sālījumu un pārklājiet ar vākiem, bet neaizveriet.

Sterilizējiet burkas 10 minūtes, aizveriet vākus un aptiniet ar segu.

Ar jāņogām marinēti gurķi ir gatavi. Labu apetīti!

Leave a Comment