Kurus izvēlēties – pilnīgi sarkanu vai viegli dzeltenu? Kuri āboli būs visgaršīgākie, sulīgākie, saldākie un kraukšķīgākie? Lai saprastu, kāds ābols ir jūsu priekšā, izvērtējiet dažas pazīmes, par kurām turpmāk būs runa.
VIDEO:

Ābolu krāsa
Iespējams, esat ievērojuši, ka pilnīgi sarkans ābols bieži vien nav tik salds un sulīgs, kā gribētos. Bet āboli ar vienu dzeltenu pusi ir garšīgāki. Šajos ābolos ir daudz sulas. Nevienmērīga krāsa labas kvalitātes āboliem ir absolūti normāla parādība.

Svītras uz āboliem
Kāpēc dažas ābolu šķirnes ir “svītrainas”, bet citas ir gludas, bez svītrām? Hlorofils saules ietekmē pamazām sadalās un kļūst bāls, un uz ābola parādās svītras citas vielas. Laba garša ir tiem augļiem, kuriem ir sarkanas un dzeltenas svītras. Tie ir ļoti sulīgi un aromātiski.

Kātiņš
To var izmantot, lai noteiktu, cik svaigs ir ābols. Gaiši zaļš kāts nozīmē, ka ābols ir noplūkts salīdzinoši nesen. Tas joprojām ir svaigs, sulīgs, kraukšķīgs.

Ābolu virsma
Ieteicams izvēlēties gludus ābolus, bez pumpiņām un miza tumšāku.
Lasi vēl: “Brīnumu uguņošana izgaismos viņu ceļu”: no 2024. gada 23. aprīļa 2 Zodiaka zīmēm notiks maģiskas pārmaiņas – liktenis uzņems strauju pagriezienu
Pretējā gadījumā augļi drīz sabojāsies.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- 81 gadīgā zvejniece no Skultes gadiem ilgi baroja savus kaimiņus ar zivīm, bet, kad viņai vajadzēja palīdzību, viss mainījās
- “Manai mammai bija tāds pats,” — teica Rīgas oficiante, paskatoties uz miljonāra gredzenu: stāstu, ko viņš atbildēja
- Logi vienmēr paliks sausi un bez pelējuma, ja ik rītu veiksi tikai vienu vienkāršu darbību
- Kāpēc rozā lasis pēc atkausēšanas zaudē struktūru: stāsta pieredzējis zvejnieks no Alūksnes
- Vēloties palīdzēt “vienkāršam strādniekam” bez sievas, Elīna (50 gadi) nepamanīja vienīgo viņa slēpto motīvu
- “Es varētu būt Siksnulis!”: latviešu talantīgais dziedātājs “ieknābj” dažiem populāriem latviešu mūziķiem (+ VIDEO)







