Kurus izvēlēties – pilnīgi sarkanu vai viegli dzeltenu? Kuri āboli būs visgaršīgākie, sulīgākie, saldākie un kraukšķīgākie? Lai saprastu, kāds ābols ir jūsu priekšā, izvērtējiet dažas pazīmes, par kurām turpmāk būs runa.
Ābolu krāsa
Iespējams, esat ievērojuši, ka pilnīgi sarkans ābols bieži vien nav tik salds un sulīgs, kā gribētos. Bet āboli ar vienu dzeltenu pusi ir garšīgāki. Šajos ābolos ir daudz sulas. Nevienmērīga krāsa labas kvalitātes āboliem ir absolūti normāla parādība.
Svītras uz āboliem
Kāpēc dažas ābolu šķirnes ir “svītrainas”, bet citas ir gludas, bez svītrām? Hlorofils saules ietekmē pamazām sadalās un kļūst bāls, un uz ābola parādās svītras citas vielas. Laba garša ir tiem augļiem, kuriem ir sarkanas un dzeltenas svītras. Tie ir ļoti sulīgi un aromātiski.
Kātiņš
To var izmantot, lai noteiktu, cik svaigs ir ābols. Gaiši zaļš kāts nozīmē, ka ābols ir noplūkts salīdzinoši nesen. Tas joprojām ir svaigs, sulīgs, kraukšķīgs.
Ābolu virsma
Ieteicams izvēlēties gludus ābolus, bez pumpiņām un miza tumšāku.
Lasi vēl: “Brīnumu uguņošana izgaismos viņu ceļu”: no 2024. gada 23. aprīļa 2 Zodiaka zīmēm notiks maģiskas pārmaiņas – liktenis uzņems strauju pagriezienu
Pretējā gadījumā augļi drīz sabojāsies.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Pāragri 24 gadu vecumā mūžībā aizsaukta kādreizējā bērnu aktrise, kurai tika dotas atpazīstamas lomasby Sandra Ločmele
- Pieredzējuši dārznieki apkaisa sodu ap jāņogām un upenēm – triks, kas dod efektīvu rezultātuby Anete Vītola
- “Eiropas Dzelzceļa līnijas” meklē būvdarbu līgumu vadītāju; tiek atklāta arī algaby Rinalds Bergmanis