Kurus izvēlēties – pilnīgi sarkanu vai viegli dzeltenu? Kuri āboli būs visgaršīgākie, sulīgākie, saldākie un kraukšķīgākie? Lai saprastu, kāds ābols ir jūsu priekšā, izvērtējiet dažas pazīmes, par kurām turpmāk būs runa.
VIDEO:

Ābolu krāsa
Iespējams, esat ievērojuši, ka pilnīgi sarkans ābols bieži vien nav tik salds un sulīgs, kā gribētos. Bet āboli ar vienu dzeltenu pusi ir garšīgāki. Šajos ābolos ir daudz sulas. Nevienmērīga krāsa labas kvalitātes āboliem ir absolūti normāla parādība.

Svītras uz āboliem
Kāpēc dažas ābolu šķirnes ir “svītrainas”, bet citas ir gludas, bez svītrām? Hlorofils saules ietekmē pamazām sadalās un kļūst bāls, un uz ābola parādās svītras citas vielas. Laba garša ir tiem augļiem, kuriem ir sarkanas un dzeltenas svītras. Tie ir ļoti sulīgi un aromātiski.

Kātiņš
To var izmantot, lai noteiktu, cik svaigs ir ābols. Gaiši zaļš kāts nozīmē, ka ābols ir noplūkts salīdzinoši nesen. Tas joprojām ir svaigs, sulīgs, kraukšķīgs.

Ābolu virsma
Ieteicams izvēlēties gludus ābolus, bez pumpiņām un miza tumšāku.
Lasi vēl: “Brīnumu uguņošana izgaismos viņu ceļu”: no 2024. gada 23. aprīļa 2 Zodiaka zīmēm notiks maģiskas pārmaiņas – liktenis uzņems strauju pagriezienu
Pretējā gadījumā augļi drīz sabojāsies.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc patiesībā lielveikalos Lidl, Maxima bieži strādā tikai viena vai divas kases un ko viņi no tā iegūst
- 3 gadījumi, kad nav jāpakļaujas ceļu inspektora prasībām: jums nekas par to nedraud
- Kad eju ciemos, 5 minūtēs varu pateikt, vai saimniece ir laba vai nē – skatos tikai uz trim lietām
- PVD izplata svarīgu informāciju visiem mīluļu īpašniekiem Latvijā: ”Mēs negaidīti varam arī braukt pārbaudīt”
- Rīdziniece aizbrauca pie draudzenes uz Slovākiju un ieraudzīja, ka viņa virtuves izlietnē mazgā atkritumus: stāstu kāpēc
- Sāksies “melnā josla”: ko nedrīkst ņemt rokās 24. oktobrī – tautas ticējumi







