Krievija gatavo vēl vienu “triecienu” Latvijas un Baltijas tranzītbiznesam

Ustjlugas osta. Foto: no atvērtiem avotiem

Nesen visas trīs Baltijas valstis  – Lietuva, Latvija un Igaunija ieviesa ierobežojošus mērus pret vairākām Baltkrievijas amatpersonām, tostarp Aleksandru Lukašenko.

Komentējot šādus nedraudzīgus soļus, Baltkrievijas līderis sacīja, ka Baltijas valstis esot “saslimušas!”

Baltkrievijas tranzīts veido aptuveni 30% no kopējā Baltijas valstu kravu pārvadājumu apjoma,  tāpēc nozarē valda zināms satraukums par esošo retoriku. Tranzīta noares uzņēmumi jau iepriekš uzsvēruši Baltkrievijas nozīmi nozares turpmākajā attīstībā, par cik Krievija savas kravas arvien vairāk un vairāk pārvadā caur savām ostām. Nepietiekamas sadarbības un dialoga trūkumu nozare Latvijas varas iestādēm pārmetusi jau iepriekš (raksts ŠEIT)!

Esošajos Baltkrievijas politiskajos apstākļos tas kļūst vēl sarežģītāk! 

 

Bet kā tad būs ar Baltkrievijas kravām un precēm? Vai ir kāda alternatīva Baltijas ostām?

Krievijas mediji ziņo, ka Baltkrievijas kravas tagad esot noskatījusi Ustjlugas osta (tā pati uz kuru šobrīd pārvirzītas liela daļa kravu plūsmu, kas agrāk plūda caur Baltija valstu un arī Latvijas ostām).

Lasi arī: Suņu skaits, kuru ieraudzīsi attēlā, pateiks tavu psiholoģisko vecumu

Ustlugas u.c. ostu modernizācijā un attīstībā tiek ieguldīti ievērojami līdzekļi.  Lai arī ģeogrāfiski Ustlugas ostas atrašanās baltkrievu kravām ir krietni vien neizdevīgāka, tomēr pastāv reāla iespēja, ka Lukašenko var noslēgt kādas īpašas vienošanās ar Krieviju par kravu paŗvadājumiem caur šo ostu. Tiesa, tuvākā nākotnē lielā apjomā to izdarīt nav iespējams. Bet tuvākos gados draudi ir reāli!

 

Līdz šim saskaņā ar oficiālajiem Ļeņingradas apgabala valdības datiem, tuvākos gados tiek plānots pabeigt Ustlugas ostas kārtējo attīstības posmu. Aluviālās teritorijas būvniecība ir pabeigta. Šīs teritorijas kopējā platība ir 47 hektāri. Līdz 2023.-2024.gadam plānots nodot ekspluatācijā visus trīs kompleksa posmus. Kopējais kravu apgrozījums būs 16 miljoni tonnu, bet piecu piestātņu būvniecība ar iegrimi 15,5 metri, nodrošinās nepārtrauktu tirdzniecības kuģu kreisēšanu. Dzelzceļš nodrošinās ikdienā 1100 kravas vagonu tranzītu, un 700 cilvēki iegūs jaunas darba vietas.

Lasi arī: Iespējams, trakākā viesnīca pasaulē – FOTO gan no iekšpuses, gan ārpuses ir iespaidīgi

Ustjluga neapšaubāmi kļūs par Baltijas valstu tranzīta ievērojamu aizstājēju, nodarot Baltijas valstu tranzītam lielu triecienu… Iespējams, tas attieksies arī uz baltkrievu kravām.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • […] Krievija gatavo vēl vienu “triecienu” Latvijas un Baltijas tranzītbiznesam […]

  • <cite class="fn">Skolnieciņš no sidrabbirzs</cite>

    Mūsdienu Krievijā ir daudz nelikumību. Dieviete Temīda ar savu modro skatienu redz katru netaisnību, kas notiek Krievijas Federācijā. Alekseja Navaļnija aizturēšana ir pretlikumīga. Aleksejs Navaļnijs ir cilvēktiesību aizstāvis, kurš rūpējas par tautas interešu aizstāvēšanu. Aleksejs Navaļnijs ir krietns cilvēks. Pašlaik Krievijā notiek demokrātijas noriets. Diemžēl tagadējā Krievijā veidojas jauns totalitārais režīms – kapitālistiskā diktatūra. Demokrātija Krievijā ir uz nāves robežas. Šajā jaunajā un prettiesiskajā režīmā centrālo vietu ieņem partija ‘’Vienotā Krievija’’ ar Vladimira Putina kultu. Krievija ir ar dabas resursiem bagātākā valsts pasaulē, tomēr parastie Krievijas iedzīvotāji grimst nabadzībā un bezcerībā. Kopš 2021. gada 1. janvāra minimālā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 12 392 rubļi bruto. Taču no minimālās algas ir jānomaksā 13% liels fizisko personu ienākuma nodoklis jeb NDFL. Tas nozīmē, ka minimālā mēnešalga pēc nodokļu nomaksas būs vien 10 781 rublis. Pēc 29. janvāra valūtas kursa 10 781 rublis ir nieka 110,20 eiro. Vai ar 110 eiro un 20 centiem cilvēks var pabarot sevi un uzturēt ģimeni? Vai ar 110 eiro un 20 centiem cilvēks ir spējīgs būt par atbildīgu, sociāli un politiski aktīvu pilsoni? Aleksejs Navaļnijs iestājas par katra Krievijas iedzīvotāja likumīgajām tiesībām, kā arī par tautas labklājību un brīvību. Aleksejs Navaļnijs ir ass zobens Dievietes Temīdas stingrajā tvērienā, kurš sacirtīs n-tos gadus ilgušās nelikumības, netaisnības un noziegumus. Aleksejs Navaļnijs Dievietes Temīdas vārdā nesīs taisnību Krievijā. Kauliņi ir mesti. Lai visvarenā un visu redzošā Dieviete Temīda svētī Alekseju Navaļniju! Lai Dievi svētī Alekseju Navaļniju!
    Ar mieru un saticību, Skolnieciņš no sidrabbirzs [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    Latvju Dievi mūžam viedi.
    #Krievija #KrievijasFederācija #demokrātija #brīvība #pagāni #tiesiskums #Temīda #AleksejsNavaļnijs #BrīvībuNavaļnijam #Skolnieciņš #sidrabbirzs

Leave a Comment