Kūka bez cepšanas ar žāvētām plūmēm un riekstiem

Žāvētas plūmes ir sausas un koncentrētas plūmes, kas iegūtas no svaigām plūmēm, noņemot tām ūdeni. Šis procesa rezultātā plūmes kļūst saldākas un konsistence līdzīgāka rozīnēm.

Žāvētas plūmes ir bagātas ar šķiedrvielām, dažādām vitamīniem un minerālvielām, tostarp dzelzi un kāliju. Tās bieži tiek izmantotas konditorejas izstrādājumos, biezpiena desertos, graudaugu bļodās un pat siltos ēdienos, lai piešķirtu bagātīgu saldi skābo garšu.

Valrieksti ir olbaltumvielu, veselīgo tauku un vitamīnu avots. Tos var ēst svaigus vai sausus, un tie parasti tiek pasniegti kā uzkoda vai piedeva dažādos ēdienos. Valrieksti ir pazīstami arī kā “smadzeņu pārtika”, jo tie satur augstu omega-3 taukskābju līmeni, kas labvēlīgi ietekmē smadzeņu veselību un uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas darbību.

Tos var izmantot salātu, graudaugu bļodu, maizīšu vai cepumu pagatavošanā, lai pievienotu krāsni un izteiksmīgu garšu dažādiem ēdieniem.

Kad šīs divas sastāvdaļas tiek apvienotas, tās var radīt jauku kontrastu starp saldumu un riekstu rūgtumu, piedodot ēdienam jaunu dimensiju.

Gan žāvētās plūmes, gan valrieksti ir ļoti daudzpusīgi produkti virtuvē, un tos var izmantot daudzos dažādos veidos, lai piešķirtu ēdieniem un uzkodām unikālu garšu un tekstūru.

 

Ātra un viegli pagatavojama kūka, kas nav jācep. Rieksti un žāvētās plūmes kopā ar krēmu rada izsmalcinātu desertu, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

Kūkas pagatavošanai vajadzēs vien 20 minūtes. Ja jums garšo apcepti rieksti, tad tādu torti var ēst uzreiz, bet ja patīk mīkstāki rieksti, tad ļaujiet kūkai nedaudz pastāvēt.

Sastāvdaļas:

Žāvētas plūmes – 200g
Krējums – 500g
Vaniļas cukurs – 10g
Pūdercukurs – 30g
Valrieksti – 150g
Cepumi – 300g
Piens – 100g

Pagatavošana:

Sagatavo formu, kur likt kūku. Katru cepumu apmērcē pienā pirms veido pirmo kūkas kārtu. Cepumus apsmērē ar krējuma, pūdercukura un vaniļas cukura krēmu. Atcerieties, ka cepumi jau ir saldi, tāpēc krēmam cukuru daudz nevajag. Virs krēma kārtas izliek sasmalcinātus riekstus. Plūmes jau iepriekš nomazgā karstā ūdenī un nedaudz apžāvē. Sagriež smalki un izliek virs riekstu kārtas. Tādā veidā kārto visu kūku, beigās noslēdzot ar krēma kārtu. Dekorēt var ar riekstiem un žāvētām plūmēm.

 

VIDEO:

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment