Starptautiskie laikapstākļu dienesti izsniedz sarkanu brīdinājumu Latvijai; iesaka uzsturēties telpās

Latvijas Meteoroloģijas centrs nav izdevis brīdinājumus par bīstamiem laikapstākļiem, bet citu valstu meteoroloģiskās ziņas piedāvā ielūkoties gaidāmajos laikapstākļos Latvijā.

 

Tika izplatīts paziņojums sociālo mediju platformā “X”, kas brīdina par prognozētiem bīstamiem meteoroloģiskiem apstākļiem.

 

Prognoze galvenokārt skar Latvijas centrālo un austrumu dienvidaustrumu reģionus, norādot uz iespējamu bīstamu meteoroloģisko situāciju.

 

No dienvidu virziena tuvojas ciklons un siltā atmosfēras fronte, bet naktīs uz trešdienu un ceturtdienu tiek prognozēta aukstā fronte.

Līdz šim brīdim Latvijas Meteoroloģijas centrs nav publicējis brīdinājuma paziņojumu par bīstamiem laikapstākļiem. Tomēr citu valstu meteoroloģiskās ziņas norāda uz temperatūras pieaugumu līdz +29 grādiem pēc Celsija skalas, kā arī prognozē intensīvas vēja brāzmas un ievērojamu krusu.

 

Saskaņā ar “https://wetteronline.de” lietotnes informāciju, Rīgā trešdien ir prognozēta gaisa temperatūra +29 grādi, pie tam vēja ātrums var sasniegt līdz 20 m/s un ir iespējama ievērojama krusa. Šī prognoze galvenokārt attiecas uz Latvijas centrālajiem un dienvidaustrumu reģioniem.

Meteorologs Jānis Trallis papildus brīdina, ka no dienvidu reģiona tuvojas ciklons un siltā atmosfēras fronte. Trešdien un ceturtdienas vakarā prognozēta arī aukstā atmosfēras fronte. Vairākos apgabalos pastāv ievērojama nokrišņu iespējamība, kas var palielināt lokālu plūdu risku. Turklāt šo laikapstākļu sistēmu dēļ noteiktos apgabalos var rasties stipra krusa un vētras.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment