Sinoptiķi nākuši klajā ar baisu prognozi jau rītdienai visā Latvijā; Vislielākā nelaime draud šim reģionam

Sinoptiķi jau no rītdienas prognozē biedējošu laikapstākļu situāciju visā Latvijā. Īpaši uzmanīgiem jābūt tieši šajā Latvijas reģionā, un ir nepieciešams veikt sagatavošanos šiem apstākļiem.

Vislielākā reģistrētā vēja brāzma Latvijā bija 1967. gada 18. oktobrī, un tā tika izteikta metros sekundē.

 

Vētras spēks radīja lielu kaitējumu mežsaimniecībai Latvijas dienvidu rajonos no Liepājas līdz Jēkabpilij. Tāpat vētras ietekme izjutās Kurzemes dienvidu daļā, skarot ne tikai infrastruktūru un citas tautsaimniecības nozares, bet arī ietekmējot šī reģiona nākotnes attīstību un ekonomisko aktivitāti.

 

Tādēļ tika īstenoti pasākumi, kuru mērķis bija uzlabot aizsardzību piekrastes mežiem un stiprināt piekrastes zonu pret iespējamiem vētras radītiem bojājumiem turpmāk.

Šie pasākumi, kopā ar citiem lēmumiem, kas tika pieņemti vētras ietekmes rezultātā, var tikt uzskatīti par pirmajiem soļiem valsts līmenī, lai mazinātu riskus, kas saistīti ar klimata pārmaiņām.

 

Šajā konkrētajā Latvijas daļā nupat ir izsniegts sarkanais brīdinājums uz rītdienu, 30. augustu.

Pirms dažām stundām Latvijas meteorologi, kā arī ārzemju laika apstākļu speciālisti Latvijā, ir izplatījuši sarkano brīdinājumu. Tiek minēts, ka viesuļvētras iespējamība arī nav izslēgta…

Kuros reģionos nepieciešams uzmanīties?

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment