Sinoptiķi nākuši klajā ar baisu prognozi jau rītdienai visā Latvijā; Vislielākā nelaime draud šim reģionam

Negaisa mākoņi var veidoties visā valstī visas dienas garumā, bet Latvijas austrumu reģionā no trešdienas pēcpusdienas gaidāma vislielākā dabas stihijas iespējamība. Intensīvi nokrišņi var izraisīt īslaicīgas applūšanas, vēja ātrums var sasniegt līdz pat 30 metriem sekundē, var rasties viesuļvētras, un lielāko krusu diametrs var sasniegt piecus centimetrus.

 

Naktī uz trešdienu un no rīta Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss. Dažos apgabalos šie mākoņi var izraisīt vētras un nopietnu krusu.

Mākoņi galvenokārt pārvietosies no dienvidiem uz ziemeļiem. Paredzamā naktī minimālā gaisa temperatūra būs no +13 līdz +17 grādiem. Trešdien maksimālā temperatūra svārstīsies no +20 grādiem Kurzemes piekrastē līdz +30 grādiem Latgalē.

 

Lēns līdz mērens austrumu vējš dominēs, kas dienas laikā mainīsies uz dienvidu vēju. Trešdien Rīgā gaidāmi periodi ar nokrišņiem un pērkona negaisu, kas varētu izraisīt nopietnas sekas.

 

Vakarā galvenokārt būs lēna gaisa plūsma austrumu virzienā, un gaisa temperatūra būs +16 grādi. Visas dienas garumā dominēs mērens dienvidu vējš, un saules iedarbības rezultātā temperatūra pacelsies līdz +26 grādiem.

Ko par gaidāmo vētru saka Toms Bricis?

 

Prognozēts, ka trešdien, 30. augustā, atkal Latviju skars intensīvas vētras. Lai arī šie vētras apstākļi var nebūt izplatīti visā valstī, dažos reģionos gaidāmi nelabvēlīgi laika apstākļi, piemēram, stiprs vējš, spēcīgas lietusgāzes un ievērojams lielgraudu krusas daudzums. Viesuļvētras ir iespējamas.

 

Konkrētas teritorijas, kurās būs ietekme no šīm spēcīgajām vētrām, precīzi var noteikt tikai aptuveni stundu vai dažas stundas pirms to ierašanās. Ieteicams sekot notikumu attīstībai un sagatavoties.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment