Kuras sievietes sāk “ost pēc vecuma” ātrāk nekā vienaudzes un kā no smakas atbrīvoties

Ar savu rakstu negribu nevienu aizvainot, tikai cenšos sniegt informāciju. Ir tāda lieta kā “vecuma smarža”, un tas, ka tu to nejūti, nenozīmē, ka tā neeksistē.

Vēlos uzsvērt: smaku, kas rodas sliktas personīgās higiēnas vai netīru drēbju nēsāšanas dēļ, nevajadzētu jaukt ar “vecuma smaku”. Tās ir pilnīgi atšķirīgas lietas.

Pat labi koptām sievietēm, kas vecākas par 60 gadiem, var piemist šī specifiskā smarža. Tā nav pretīga, vienkārši īpatnēja.

Kad parādās “vecuma smarža”

Ķīmisko vielu nonenālu, kas izraisa šo smaku, organisms sāk ražot pēc 30 gadu vecuma. Jo vecāks kļūst cilvēks, jo vairāk paaugstinās ķermeņa izdalīto nonelānu līmenis.

Dažiem cilvēkiem “vecuma smarža” kļūst pamanāma jau pirms 50 gadu vecuma, bet citiem tā var nebūt pat 60 gadu vecumā. No kā tas ir atkarīgs?

Kādi faktori ietekmē agrīnu “vecuma smakas” parādīšanos:

Uzturs. Jo veselīgāks un “tīrāks” būs tavs uzturs, jo ilgāk ķermenis saglabās svaigumu.

Regulāra medikamentu lietošana un kaitīgi ieradumi ir faktori, kas negatīvi ietekmē ķermeni un paātrina “vecuma smakas” parādīšanos.

Mazkustīgs dzīvesveids. Pēc 50 gadiem daudzi cilvēki piekopj neaktīvu dzīvesveidu, kas noved pie limfas stagnācijas un sliktas asins cirkulācijas, paātrinot gan “vecuma smakas” parādīšanos, gan vizuālu novecošanu.

Kā novērst vecuma smaku…

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment