Kurmji atkal uzbrūk dārzam? Kā viegli atbrīvoties no šiem kaitēkļiem, izmantojot vienkāršas metodes

 

Kā atbrīvoties no kurmjiem dārzā

Pastāv uzskats, ka kurmjiem nepatīk ļoti asas smakas. Jūs varat atbrīvoties no kurmjiem, izmantojot šo metodi. Lai to izdarītu, samitriniet lupatas naftas produktos vai naftalīnā un pēc tam sametiet tās kurmju alās. Varat izmantot arī zivju atkritumu aromātu. Sālījumu var ieliet alās no siļķu kārbas.

 

Kāds samaisīja etiķi, augu eļļu un šampūnu vienādās proporcijās. Neraugoties uz to, ka šī maisījuma smarža nav īpaši asa, to neieredz arī kurmji. Turklāt labi noderēs egļu čiekuri. Tos jānovieto traukā un jāpiepilda ar bērza darvu. Pēc stundas katrā caurumā iemērciet pāris konusus. Šī metode palīdzēs ne tikai atbrīvoties no kurmjiem, bet arī no pazemes žurkām.

Kafijas biezumu metode – kurmjiem patiešām nepatīk kafijas smarža. Taču neviena no šīm metodēm pilnībā nevar garantēt, ka kurmji pazudīs. Faktiski šie dzīvnieki ir ļoti pielāgojami savam dzīvesvietas apstākļiem. Lielā mērā viss ir atkarīgs no vienkāršas veiksmes un konkrētā dzīvnieka.

 

 

Joprojām, ir iespējams izrādīties gudram. Kurmja parādīšanās dārzā norāda uz augstu kaitīgo kukaiņu skaitu apkaimē. Un kurmim tas ir garšīgs maltītes variants. Tādējādi, lai veicinātu kurmja aiziešanu, būtu vērts sākt cīņu ar kaitēkļiem, tādējādi liekot kurmim palikt bez barības. Ja pārtikas trūkst, dzīvnieks vienkārši aiziet, lai atrastu jaunu barības avotu.

 

Tautas līdzekļi, piemēram, ķiploku vai pākšaugu stādīšana, var būt noderīga. Kurmji neieredz šo aromātisko augu smaržu. Var izmantot arī augus, kas kurmjiem nepatīk, piemēram, piparmētru, narcises un lavandu. Turklāt šie ziedi ne tikai pasargās no kurmjiem, bet arī iepriecinās aci ar savu skaistumu.

 

Citi triki

 

Lai cīnītos ar kurmjiem, efektīvas var būt elektroniskās atbaidīšanas ierīces. Tās tiek ievietotas zemē un darbojas ar akumulatora palīdzību. Šīs ierīces izstaro vibrācijas un skaņas, kas rada diskomfortu dzīvniekiem. Kurmji reaģē uz šo diskomfortu, pametot apdzīvoto vietu. Ierīces darbības rādiuss ir atkarīgs no tās jaudas un akumulatora ilgstošuma.

 

Ultraskaņas ierīces ir pierādījušas savu efektivitāti. Svarīgi ir rūpīgi ievērot norādījumus un ievietot tās zemē paredzētajā dziļumā.

 

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Nekādā gadījumā neķer kurmjus ar rokām, neskatoties uz to, cik kaitinoši tie var būt. Lai gan šie dzīvnieki ir mazi, to zobi un nagi ir ļoti asi. Tie var viegli cauraut ādu, ja tiek ievainots vai aiztverts. Tāpēc rūpējies par savu drošību un izturies ar nelūgtiem dārza viesiem ar pienācīgu uzmanību un cieņu!

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment