Kuru no ģimenes locekļiem kaķis izvēlas “kalpa” lomai?

Kaķi var analizēt un dara to daudz labāk nekā suņi. Dzīvojot ģimenē, lepni un nelokāmi pūkaini sadala pienākumus starp visiem ģimenes locekļiem. Saimnieku izvēlas gandrīz uzreiz, bet kalpus – laika gaitā. Kā atpazīt sevi kā kaķu pavadoni?

Vislabākais.

Var šķist, ka kaķis cilvēkus uzskata par tādiem pašiem radījumiem kā pats. Izņemot to, ka tie izskatās nedaudz atšķirīgi — “tas ir labi, tas notiek.” Un tas, ka cilvēks ir milzīgs, ļauj mājdzīvniekam secināt: divkājis ir kvalitatīvs problēmu risināšanas instruments. Šeit lietas sāk kļūt interesantas. Kaķis visus, izņemot saimnieci, uzskata par saviem kalpiem, bet pienākumus sadala atbilstoši savām iespējām: lielākais pasargās, sirsnīgākais pabaros ar gardumiem.

Iestatījumi ir zaudēti.

Neviens kaķis nesapratīs garlaicīga cilvēka dabu. Pūkaino dzīvnieku radošais potenciāls ir satriecošs. Interaktīva barības meklēšanas spēle ir lieliska, taču kaķim patīk tie, kam patīk sazināties ar dzīvnieku – pat tikai ar virvi un konfekšu papīriņu. Garlaicīgi un neiniciatīvas mājinieki ir tikai mehāniski roboti, kas ieprogrammēti noteiktu funkciju veikšanai. Salauza vāzi? “Ak, garson, slaukiet, lūdzu.”

Smaržu piedāvājums.

Savvaļā kaķu dzimtas dzīvnieki sazinās, izmantojot smaržas zīmes, bet mājās situācija ir līdzīga. Visu, ko pūkains vēlas noslēpt no redzesloka, viņš noteikti apglabās. Ja kaķis berzējas pret konkrēto cilvēku biežāk nekā pret citu, tad viņš uzskata viņu par savu īpašumu. Un, ja kaķis vēlas iesniegt pretenzijas uz teritoriju, tas atstās “pārsteigumu” istabas centrā. Redzot kluso tīrīšanu, mājdzīvnieks nolems, ka persona viņai ir atdevusi teritoriju, kas nozīmē, ka viņa nevēlas kalpot!

Īpašuma tiesības.

Mājdzīvnieki ir neticami teritoriāli. Jebkurš mēģinājums uz personīgo telpu ir kā nodevība. Kaķis pieķeras noteiktai vietai mājā. Jo biežāk pūkainais šeit tiek traucēts, jo zemāka ir cieņas pakāpe. Vērojiet kaķi.

Lasi vēl: Cik viegli ir notīrīt krānu piecās minūtēs no aplikuma un kaļķakmens, lai ūdens nešļakstās uz visām pusēm!

Ja viņa guļ uz šīs palodzes biežāk nekā jebkur citur, tad šeit viņu nevajag izsist un familiāri sagrābt aiz ķepām. Jā, jā, vēlme “paķert” kaķi neapšaubāmi atsauksies ar neuzticību.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment