Kurus augus vajadzētu apgriezt aprīlī: tie augs un ziedēs griezdamies

Pavasarī dārznieki apgriež augļu kokus, dažus krūmus un puķes. Mēs pastāstīsim, kuras puķes nepieciešams apgriezt aprīlī, lai tās labi augtu un sulīgi ziedētu.

Eksperti uzskata, ka aprīlī jāgriež trīs augi.

Fuksijas

Šis sala izturīgais augs ir lieliski piemērots audzēšanai dārzā, un tā lieliskās krāsas var priecēt pat rudenī. Ziedi labi aug konteineros, puķu dobēs saulē vai pussalā.

Fuksijas vislabāk apgriezt aprīlī. Fuksijas var nākties nogriezt līdz zemes līmenim. Šādā veidā var stimulēt to attīstību, lai vasarā tās varētu priecēt ar krāšņiem ziediem. Pēc apgriešanas ieteicams šos augus mulčēt un arī uzlabot augsni, lai tā saglabātu vajadzīgo mitrumu.

Kamēlijas

Kamēlijas ir viegli audzēt, un tās ir lieliski piemērotas konteineriem, padarot tās pievilcīgas dārzkopjiem. Turklāt tās ir pieejamas dažādās krāsās, kas piemērotas dažādām dobēm un zemes gabaliem.

Kamēlijas jāgriež, kad ziedi ir uzziedējuši, un tie augi, kas ir vismaz trīs gadus veci.

Kamēlijas nav nepieciešams apgriezt, lai veicinātu ziedēšanu, bet augus, kas ir ļoti izauguši augumā, noteikti nepieciešams apgriezt. Ja ziedi sāk izskatīties pārāk augsti, iespējams, ir pienācis laiks izmantot atzarošanas šķēres.

Lai apgrieztu augus, noņemiet stublājus, kas ir izauguši no auga centra. Ja vēlaties, varat veidot auga formu atbilstoši savām vēlmēm.

Lasi vēl: Magnētiskās vētras prognoze šai nedēļas nogalei: gaidāma īpaša svētdiena

Hortenzijas

Hortenziju apgriešana ir atkarīga no to šķirnes. Parastās hortenzijas ieteicams apgriezt pavasara pirmajā pusē. Savukārt pleķainās hortenzijas apgriež pēc ziedēšanas vasarā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Hortenziju apgriešana pavasarī palīdz novērst to sastingšanu un stimulē augu spēcīgi augt un bagātīgi ziedēt.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment