Magnētiskās vētras prognoze šai nedēļas nogalei: gaidāma īpaša svētdiena

Nedēļas nogalē gaidāms saules aktivitātes pieaugums.

Saules un ģeomagnētiskās aktivitātes prognozi 2024. gada 13.-14. aprīlim publicējis ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes Kosmosa laika prognožu centrs.

Ģeomagnētiskās vētras tiek klasificētas pēc to jaudas līmeņa – K indeksa – no 2 līdz 9 rādītājiem. Jo augstāks ir K indekss, jo spēcīgāka ir vētra un tās ietekme uz cilvēkiem un iekārtām.

Ņemiet vērā, ka prognoze vēl var mainīties, jo saules pētnieki atjaunina datus ik pēc trim stundām.

Sestdien, 13. aprīlī, gaidāma Saules aktivitāte ar K indeksu 3 (zaļais līmenis), kas atbilst mērenam magnētiskam satricinājumus, kas nevar ietekmēt cilvēku labsajūtu.

Tomēr jau svētdien, 14. aprīlī, sagaidāms, ka aktivitāte palielināsies līdz K indeksam 4 (dzeltenais līmenis) – jūtama magnētiskā vētra.

Lasi vēl: Interesanti fakti par vulkāniem, kurus, iespējams, nezinājāt: vulkānu krāterī dzīvo haizivis

Eksperti norāda, ka nebūs pārsteigums, ja svētdien daudzi saskarsies ar elektroierīču darbības traucējumiem. Var būt vērojams, ka, piemēram, ļoti ātri nosēžas telefona vai portatīvā datora baterija.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Pret laikapstākļiem jūtīgi cilvēki sestdien, visticamāk, pārmaiņas neizjutīs, bet svētdien gan var piedzīvot fiziskās labsajūtas pasliktināšanos. Bet pilnīgi visiem cilvēki svētdienu ieteicams pavadīt mierīgi, samazināt fizisko slodzi, jo gaidāms garīgs pagurums un enerģijas trūkums.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment