Garšīgus sezonas dārzeņus var pagatavot dažādos veidos. Šajā rakstā pastāstīsim, kā pagatavot mīkstas un garšīgas pankūkas, ja jums mājās ir gan kabacīši, gan kartupeļi.
Šī ir patiešām vienkārša, bet ļoti garšīga recepte, turklāt tās izmaksas ir lētas, jo galvenās sastāvdaļas ir sezonas preces un pieejamas teju vai katram. Bet varbūt pat vēl labāk – viss nācis no jūsu pašu dobītēm!
Un, tā, lai pagatavotu šo sezonas gardumu, jums vajadzēs:
1 kabaci
1 kartupeli
3 olas
Sāli
1,5 glāzi piena
1 glāzi miltu
5 gramus cepamā pulvera
30 ml eļļas
Pētersīļus, dilles – pēc garšas
Pagatavošanas instrukcija:
1. Kartupeļus nomizo, kabačiem nogriež galus, nomizo. Tad visu sarīvē uz rupjās rīves un liek lielā bļodā. Visu pasāla un samaisa.
2. Atstāj traukā nostāvēties uz 10 minūtēm. Tikmēr atsevišķi saputo olas, kam pievienota šķipsniņa sāls. Pēc tam turpat pievieno arī pienu un miltus.
Lasi vēl: Latviešu aktieris Mārtiņš Vilsons atklāti pasaka, ko visaugstāk novērtē sievietēs
3. Pēc tam šai masai pievieno arī cepamo pulveri, un vēlreiz kārtīgi visu samaisa.
4. Kad dārzeņu masa nostāvējusies, no tās nospiež lieko šķidrumu un pievieno otrās bļodas saturam.
5. Tad sagriež zaļumus, vēlreiz visu samaisa.
6. Kārtīgi uzkarsē pannu, kurā ielej eļļu cepšanai un sāk cept. Pankūkas var cept gan lielas, gan kā “pieckapeikas”, kādas nu kuram labāk patīk, tādas arī cep. Jācep no abām pusēm un diezgan lēnas uguns.
Pasniedz ar skābo krējumu vai jogurta mērcīti. Labu apetīti!