Vai jums patīk sālītas zivis? Tad pagatavojiet to paši!
Sāli no uztura nekad nevajadzētu izslēgt pilnībā, jo tajā esošais nātrijs ir būtisks nervu un muskuļu sistēmas normālai darbībai. Daudz racionālāk ir izslēgt no uztura konservētus rūpnieciski ražotus produktus un gatavot to analogus mājās.
Katra saimniece varēs pati var iesālīt makrelei vai skumbriju mājās. Izmēģinot vairākas reizes, jūs varat atrast sev optimālo garšu, palielinot vai samazinot sāls daudzumu un sālīšanas laiku.
Lasi vēl: Kā pareizi uzglabāt pupiņas ziemā: bez pelējuma un kukaiņiem
Sastāvdaļas:
2 makreles.
500 ml ūdens
2 ēdamkarotes sāls
1 ēdamkarote cukura
2-3 lauru lapas
8-10 melno piparu graudiņi
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- “Man ir 60, viņam 49. Es viņu pievilināju ar acu spīdumu” — stāsts par vēlo mīlestībuby Rinalds Bergmanis
- Krāšņo petūniju noslēpums atklāts: “centu” vērts dzīves triks fantastiskai ziedēšanaiby Laura Andersone
- Likumsargi steidz pārbaudīt transportlīdzekļus: no 1.jūlija arī šiem ir nepieciešama OCTAby Sandra Vīgante