Labākie garšaugi plaušu attīrīšanai – padari savu dzīvi vieglāku!

1

Raudene – jeb oregano, ko bieži izmanto gatavošanā. Pieder piparmētru ģimenei un ar savu piparmētras aromātu ēdiena garšu padara lielisku. Kā tas darbojas? Kad putekļi, pelējums, ziedputekšņi un toksiskās gāzes nonāk plaušās, tavs ķermenis atbrīvo histamīnu, lai šīs vielas nenodarītu neko ļaunu tavam organismam. Tomēr rezultātā tavs ķermenis attīsta citas alerģijas vai it kā alerģijas simptomus. Tu sāc šķaudīt un klepot, tev rodas vairāk gļotas, nekā vajadzētu, kas arī apgrūtina elpošanu. Raudene palīdz samazināt šo simptomu izpaušanos, jo tas ir dabīgs antihistamīns. 

2

Deviņvīru spēks – šis augs jau sen tiek izmantots kā līdzeklis pret elpošanas ceļu slimībām, tostarp astmu, pneimoniju un tuberkulozi. Kā tas darbojas? Deviņvīru spēks ir dabīgs atkrēpošanas līdzeklis. Tas satur siponīnu, kas atbrīvo no gļotām plaušās un elpceļos, kā arī mazina deguna aizsprostojumus. Šo augu var gatavot kā tēju- 1 līdz 2 ēdamkarotes sakaltētu ziedu un/vai zieda lapas – pārlej to visu ar karstu ūdeni. Vēl viens veids, kā to uzņemt, ir to smēķēt – parasti smēķēšana ir slikta, bet šo augu iesmēķēt plaušās ir veselīgi. 

3

Lakači – šis augs neapšaubāmi ir viens no labākajiem plaušu attīrīšanas līdzekļiem. Tas ir ziedošs augs, kas līdzinās plaušu audiem. Kā tas darbojas?Lakači ne tikai atbrīvo no gļotām, bet arī likvidē uzkrājušos darvu no plaušām, rīkles un elpceļiem. Smēķētāji, kuri vēlas atmest smēķēšanu, no šī auga var gūt lielu labumu. Arī bronhīta, astmas un citu elpceļu slimību slimniekiem šie augi būs tieši laikā. Vislabāk lakači iedarbojas kā tēja. Samiksē 1 – 2 ēdamkarotes kaltētu lakaču lapu ar karstu ūdeni. Ļauj maisījumam ievilkties vairākas minūtes. Tomēr, lai sasniegtu vēlamo efektu, šādu tēju ir jādzer trīs reizes dienā. 

Avots: www.healthydietbase.com

osta

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment