Labdarības akcija bērnu nama “Kalkūni” atbalstam

 28.septembrī biedrība “SPARTIETIS”, smukuma darbnīca “Amorete” un SIA “Shine Event” kopā ar partneriem rīkos labdarības akciju, sniedzot atbalstu bērnu namam “Kalkūni”. Akcijas mērķis ir materiāli palīdzēt, kā arī radīt pozitīvas emocijas bērniem.

“Mēs vēlamies sarīkot “Kalkūnu” bērniem “Chain Reaction” demonstrāciju, kurā tiek paveikts vienkāršs uzdevums ļoti sarežģītā procesā – tā dēvētā Rūba Goldberga mašīna. Šajā procesā tiek izmantoti speciāli izgatavoti stendi no dažādiem rekvizītiem un citiem sadzīves priekšmetiem, kuri savā starpā ir savienoti un pa ķēdīti veic kustību no stenda līdz stendam pēc “domino” principa. Gribam dāvāt prieku bērniem gan vērojot, gan pašiem piedaloties aizrautīgā notikumā,” pauž pasākuma rīkotāji.

Pasākuma laikā bērniem būs iespējams tikt pie jaunas frizūras profesionālu frizieru vadībā. Paralēli šīm norisēm ir paredzēts muzikālais pavadījums.

““Kalkūnu” bērniem ir nepieciešamas rūpes, mīlestība un uzmanība, kuru vēlamies sniegt, kā arī padarīt šo bērnu ikdienu nedaudz krāšņāku un interesantāku. Aicinām arī Jūs pievienoties šai labdarības akcijai, sniedzot materiālu atbalstu. Valsts sociālās aprūpes centra “Latgale”, filiāles “Kalkūni” bērniem, uzsākot jaunu mācību gadu ir nepieciešamas kancelejas preces, kā arī noderētu jaukas mīkstās rotaļlietas, drēbes, un arī saldumi, lai padarītu ikdienu priecīgāku. Aicinām ziedot mantas, kas varētu būt noderīgas gan maziem bērniem, kuri vēl nav sasnieguši skolas vecumu, gan arī jau lieliem, līdz pat pilngadību sasniegušiem “Kalkūnu” bērniem!” uzsver akcijas rīkotāju pārstāvis Mārtiņš Rikmanis.

Valsts sociālās aprūpes centra “Latgale” filiālē “Kalkūni” tiek aprūpēti bāreņi un bērni, kuri palikuši bez vecāku gādības, tādi, kuri nav sasnieguši divu gadu vecumu, bērni ar smagiem garīgās un fiziskās attīstības traucējumiem, kuri nav sasnieguši četru gadu vecumu, bērni invalīdi ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem, kuri nav sasnieguši 18 gadu vecumu un pilngadīgas personas ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem (pirmās un otrās grupas invalīdiem), kuras turpina izglītības programmas apguvi, kā arī jaunieši ar smagiem garīga rakstura traucējumiem (invalīdi, kuriem izsniegts atzinums par īpašas kopšanas nepieciešamību).

Valsts sociālās aprūpes centra “Latgale” filiālē “Kalkūni” kopumā atrodas 150 bērni ar īpašām vajadzībām, kuri šajā dzīvē ir vientuļi un pamesti, un kuriem vajag mūsu un visas sabiedrības atbalstu, lai viņi justos pilnvērtīgi sabiedrības locekļi, kaut nedaudz izjūtot tās rūpes un sirds siltumu, kuru sniedz līdzcilvēku atbalsts un rūpes.

Visiem “Kalkūnu” bērniem ir nepieciešama uzmanība un visu mūsu palīdzība. Vēlamies parādīt, ka ir cilvēki, kuriem rūp un kuri par viņiem domā un vēlas sniegt atbalstu, neaizmirstot, ka visi esam sabiedrības locekļi, kuri mīl, jūt un vēlas būt priecīgi un mīlēti.

Visi sūtījumi uz “Kalkūniem” tiks nodrošināti ar SIA “Interbus” palīdzību.

Ziedojumus būs iespējams nodot Rīgā, Avotu ielā 6, iepriekš sazinoties pa kontakttālruni +371 25600815.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment