Lai avenes varētu lasīt lieliem spaiņiem, es nedaru “neko īpašu”, bet regulāri. Tagad ir īstais laiks šo sākt!

“Kā tu rūpējies par savām avenēm?” Es droši vien atbildētu: “Es nedaru neko īpašu.” Bet, ja padomā, ja jūs par avenēm rūpēsieties pēc principa “nekas īpašs”, tad arī raža nebūs nekas īpašs. Avenes, lai gan nepretenciozas, bet tas attiecas tikai uz augšanu.

Un, lai novāktu ražu spaiņos un baseinos, ir ļoti jācenšas. Bet es iegūstu kaut kā nemanot, starp citu. Tāpēc, no pirmā acu uzmetiena raugoties, man avenes neinteresē. Un es par avenēm daudz nerakstu. Tas, kas man ir, ir tas, kas man ir.

Nākamo apstrādi veic tikai tad, ja ir novērotas pagājušā gada iecienītākās aveņu slimības: antraknoze, baltā plankumainība vai didimella.

Es apstrādāju ar 1 % Bordeaux tieši uz lapām un pumpuriem. Vairāk ar ķīmiju standarta kopšanā nemazgājos. Pēc lietavām, ja nepieciešams, profilaksei uz lilijām, peonijām rozēm pasniedzu fitosporīnu. To saņem arī avenes un zemenes.

 

Ja nav spēcīgas ogu vārpstes invāzijas, var iztikr – pirms ziedēšanas apsmidzināt ar fitovermu. Bet zāļu koncentrācija būs jāpalielina.

Nākamais. Ziedēšana un viss pārējais. Atpūta. Tad “ābeles un bumbieres ir uzziedējušas”, un es sāku kokus apčubināt ar lepidocidu un fitovermiem, pārmaiņus lietojot drošas zāles. Arī avenes to saņem.

Lasi vēl: Tā sāksies 19. aprīlī un ilgs divas nedēļas. Meteorologi ir pastāstījuši par krasām klimata pārmaiņām

Tad ir ražas pauze. Pēc tās var aizmirst par visu un nogriezt augļus nesošos dzinumus, lai tie netraucē. Vienkārši ir ērtāk, ja šie kociņi netraucē. Un tajā pašā laikā – apskatīt jaunos dzinumus. Tā ir tikpat kaitīga kā jāņogu stiklavaboles, tikai uz avenēm.

Kā pareizi piebaro pavasarī avenes? Tas ir viegli! Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment