Kāpēc nevajadzētu gulēt ar galvu vai kājām pret logu un ko tas var izraisīt

Kāds ir pareizais virziens, kurā gulēt? Gulēšana ar kājām pret logu vai durvīm ir tēma, ko apvij daudz tautas zīmju un ticējumu. No vienas puses, šķiet, ka tā ir tikai mēbeļu izkārtojuma īpatnība telpā, no otras puses, gadsimtiem senu tradīciju un ticējumu uzslāņojums piešķir šai darbībai īpašu nozīmi.

Šai šķietami vieglprātīgajai tēmai saknes meklējamas tālu vēsturē, kad pareiza guļvieta padarīja atpūtu drošāku. Un tālāk mēs noteikti pastāstīsim, kāpēc.

Pastāv uzskats, ka gulēt ar kājām pret logu nav laba ideja. Šis uzskats pamatojas uz to, ka logs ir simboliska vieta, kas savieno iekšējo telpu ar ārpasauli. Saskaņā ar tautas ticējumiem caur logu var iekļūt ne tikai svaigs gaiss un gaisma, bet arī dažādas enerģijas, tostarp negatīvās.

Kad cilvēks guļ, viņa enerģētiskā barjera ir visneaizsargātākā, un kāju virziens pret logu var veicināt dzīvības spēka “noplūdi”. Tas var izraisīt sliktu fizisko labsajūtu, noguruma sajūtu un enerģijas zudumu no rīta.

Daudzās kultūrās par nelaimi uzskata arī gulēšanu ar kājām pret durvīm. Šī pozīcija ir saistīta ar veidu, kā tiek iznesti aizgājēji mūžībā – ar kājām uz priekšu. Šī gulēšanas pozīcija var simbolizēt beigu tuvošanos vai lielu nelaimi.

Tajā pašā laikā, ja pievēršamies loģikai un veselajam saprātam, varam atcerēties, ka, pirmkārt, cilvēkiem agrāk bija lielas problēmas ar apkuri. Un kājām, kā zināms, vienmēr jābūt siltām. No kā mēs izdarām loģisku secinājumu, ko cilvēkiem vajadzēja pamanīt: tie, kuru kājas ir pakļautas aukstā gaisa plūsmas virzienam, kas nāk no loga vai durvīm, biežāk slimo.

Un, tiklīdz kaites nav pārgājušas dažu dienu laikā, pat visparastākā saaukstēšanās var pārvērsties par īstu problēmu. Tāpēc šis jautājums toreiz tika risināts ļoti uzmanīgi.

Lasi vēl: Kā parasta zeķe izglābs jūsu ābeli no laputīm un skudrām: rīkojieties šādi – un nebūs nepieciešamas nekādas ķimikālijas

Kurā virzienā gulēt ar galvu: uz ziemeļiem vai dienvidiem.

Dažās kultūrās uzskata, ka gulēšana ar galvu uz ziemeļiem kaitē labsajūtai. Tas ir saistīts ar Zemes magnētisko lauku.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Indiešu Kastu sistēma un ķīniešu fen šui saka, ka labākam miegam galvai jābūt vērstai uz dienvidiem, savukārt ziemeļu virzienā var rasties fiziskās labsajūtas problēmas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment