Kāpēc nevajadzētu gulēt ar galvu vai kājām pret logu un ko tas var izraisīt

Gulēšana zem spoguļa

Par nevēlamu uzskata arī gulēšanu zem spoguļa vai spoguļa priekšā. Tiek uzskatīts, ka spoguļi ne tikai atspoguļo redzamos attēlus, bet arī dubulto enerģiju, tostarp negatīvo enerģiju. Tas var izraisīt nemierīgu miegu un pat nakts murgus, īpaši, ja spogulī atspoguļojas cilvēks miega laikā.

Gulēšana uz cieta spilvena

Pastāv uzskats, ka gulēšana uz pārāk cieta spilvena vai bez spilvena vispār var izraisīt kakla un muguras problēmas. Pastāv arī uzskats, ka spilvenam jābūt pietiekami mīkstam, lai miega laikā nodrošinātu pareizu galvas un kakla novietojumu, tādējādi saglabājot fizisko labsajūtu un nodrošinot labu nakts atpūtu.

Gulēšana ar izplestām kājām

Tiek uzskatīts, ka gulēšana ar atvērtām kājām (bez segas) ir aicinājums gariem un spokiem. Iespējams, tas ir saistīts ar neaizsargātības sajūtu, ko cilvēks izjūt, kad miegā atstāj nesegtas ķermeņa daļas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Kā redzams, katrs no šiem apzīmējumiem ir sens un atspoguļo dziļu kultūras attieksmi, kas saistīta ar miegu un telpu, kurā mēs guļam. Ir svarīgi apzināties, ka daudzas no šīm zīmēm joprojām ir daļa no tautas tradīcijām un tām nav zinātniska pamatojuma, tomēr tās turpina ietekmēt daudzu cilvēku dzīvi visā pasaulē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment