Lai pagatavotu sulīgu un maigu vistas krūtiņu, vispirms veselo vistu sadalām un atbrīvojam krūtiņu no kauliem, bet pēc tam filejas rūpīgi nosusinām, izmantojot papīra dvieļus.
Tad fileju var apkaisīt ar sāli, papriku un pievienot citas iecienītākās garšvielas.
Lai garšvielas labāk iesūktos, fileju varam sarīvēt un 15-20 minūtes ļaut marinēties siltā vietā. Paprika labi iesūcas un palīdz saglabāt krūtiņas krāsu.
Tad sākam pašu gatavošanas procesu. Katliņā ielejam 500-600 mililitru piena un uzvārām. Tad uzmanīgi ieliekam vistas fileju katliņā. Kad piens atkal uzvārās, gatavojam krūtiņu tieši vienu minūti.
Pēc tam katliņam uzliekam vāku un ietinam siltā segā. Vairāki eksperti iesaka mērcēt krūtiņu pienā tikai divas līdz trīs stundas, bet – lai gaļa būtu pilnībā gatava, labāk to noturēt siltumā četras stundas.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Kad nav daudz laika gatavošanai, uztaisu desertu “Napoleons glāzē”: vēl nepaspēju nolikt uz galda, kad jau viss pazudisby Rinalds Bergmanis
- Kāpēc kasieri vienmēr skatās jums acīs, pirms izdrukā čeku no kases aparāta- ne tikai vecuma noteikšanaiby Sandra Vīgante
- Vīrs bija komandējumā, un vīramāte ieradās ciemos uz mūsu māju Tukumā — taču naktī mani pamodināja dīvaini trokšņi…by Rinalds Bergmanis