Nekad nemazgājiet grīdas savā mājā ar šādu ūdeni: jums var nākties to ļoti nožēlot

Lielākā daļa cilvēku ir pārliecināti, ka grīdu labāk ir tīrīt ar karstu ūdeni. Šķiet, ka tas lieliski nomazgā netīrumus no virsmas. Bet vai tas tiešām tā ir?

Šķiet, ka karstā ūdenī ziepes labāk puto un tā iedarbībā tauki un netīrumi ātrāk izšķīst. Galu galā, mazgājot traukus, mēs vienmēr izmantojam siltu ūdeni. Tomēr izrādās, ka var ļoti nožēlot, ja ar šādu ūdeni mazgājam grīdu.

Eksperti apgalvo, ka, ja grīdas mazgāšanai izmantosiet karstu ūdeni, varat saskarties ar vienu būtisku problēmu: mitrums ātri iztvaikos. Ūdens šķīdums ar ziepjūdeni, ātri žūstot, atstās uz virsmas aplikumu. Protams, ja grīda ir ļoti netīra, tā jāmazgā ar karstu ūdeni un ziepēm. Bet pēc tam tā būs jāmazgā vēlreiz ar vēsu ūdeni.

Lasi vēl: Vienkārši ieberu un dodos uz darbu: tualete vienmēr mirdzēs kā dimants

Tāpēc, ja jūs dodat priekšroku manuālajam grīdas mazgāšanas brīdim vai izmantojat grīdas lupatu, istabas temperatūras ūdens būs labākā izvēle. Tas pats noteikums attiecas uz putekļu sūcēju ar grīdas tīrīšanas funkciju izmantošanu.

Bet attiecībā uz dažādām ar tvaiku darbināmām ierīcēm, augstajai temperatūrai būs ārkārtīgi pozitīva ietekme uz grīdu. Pēc šādas tīrīšanas virsma patiešām spīdēs nevainojami.

Tāpēc, izvēloties, ar kādu ūdens temperatūru – aukstu vai karstu – tīrīt grīdu, jāņem vērā uzdevuma specifika un jāizvēlas vislabākais variants, lai saglabātu pārklājumu un tā tīrību.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment