Lai nodrošinātu pelargoniju sulīgu ziedēšanu, obligāti jāzina šie noteikumi! Tad jūsu ziedus apskaudīs visi kaimiņi

 

Nazis vai griezējs jāapstrādā ar verdošu ūdeni, spirtu vai īpašu antibakteriālu līdzekli. Nogrieziet kātiņus tikai pie lapas mezgla un noteikti ieziežiet griezumu ar kokogli vai apkaisiet ar kanēļa pulveri.

Lai pēc visām manipulācijām atjaunotu pelargoniju spēku, veiciet mēslošanas procesu. Pelargonijai patīk slāpekļa mēslojums.

Rudens apgriešana

Pēc pēdējo ziedu noziedēšanas un pirms ziemas sākuma jums ir jāsagatavo augs gaidāmajam miegam. Rudenī pelargonijs nedaudz izžūs, iegūstot dzeltenas sausas lapas. Jāizņem arī visas novītušās ziedkopas un vecie kāti. Nekādā gadījumā nedrīkst veikt atzarošanu no decembra līdz februāra vidum, kad augs ir īpaši vājš.

Ja pelargonijai ir izveidojušies gari nevajadzīgi stublāji, tie ir jānogriež pirmās lapas mezgla zonā. Bet, ja vēlaties, lai šis kāts izdīgst un turpina augt, tas ir jānogriež virs mezgla. Neaizmirstiet par galveno kātu: pietiek nogriezt vienu trešdaļu.

Pieredzējuši puķu audzētāji iesaka noņemt pumpurus, kas parādās ziemā, lai novārdzis guļošais augs pirms vasaras ziedēšanas iegūtu spēku un netērētu tos veltīgi.

Pavasara apgriešana

Tas jādara februāra beigās vai ne vēlāk kā marta vidū. Lai pareizi veiktu stublāju noņemšanas darbību, ņemiet vērā auga izmēru. Nedrīkst krasi apgriezt lielu augošu krūmu, jo tam var nepietikt spēka apzaļumot un veidot ziedkopas, un tas var arī neziedēt. Mazākas pelargonijas var apgriezt vairāk, veidojot vēlamo vainaga formu.

Pievērsiet uzmanību tam, ka pēc pavasara apgriešanas pelargonijas uzziedēs nedaudz vēlāk nekā parasti, bet rezultāts jūs iepriecinās. Ziedkopu būs vairāk, to izmērs kļūs lielāks, un ziedēšanas ilgums būs ilgāks.

Lasi arī: Kāpēc nevajadzētu ūdeni vārīt divreiz! Pasargā sevi no nāves briesmām!

Ja vēlaties ģerānijai piešķirt standarta auga formu, jums vajadzētu apgriezt visus sānu stublājus un mazos dzinumus, lai visi spēki būtu vērsti uz galvenā stumbra nostiprināšanu. Šī procedūra ir darbietilpīga un pirmie ziedi uz tā sauktās palmas parādīsies tikai pēc gada.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment