“Latvija ir lieliska vieta bērniem!” Pieredzē dalās ģimene, kura šeit laimīgi pārvākusies no Ķīnas

Kā noskaidrojis portāls Skaties.lv, Neits latviešu valodu apguvis vien pāris mēnešu laikā, jo uzreiz sācis  mācīties Rīgas Hanzas vidusskolā starp latviešu bērniem. Sākums, protams, nebija viegls, taču šobrīd Neits jau ir starp klases labākajiem skolēniem un ieguvis labus draugus.

 

Jautāts, kā tik ātri apguvis valodu, Neits tikai smejas un rausta plecus: ”Iemācījos dažus vārdus, sāku sarunāties ar klasesbiedriem – tā arī iemācījos runāt latviski.”

Viņš neslēpj, ka, uzzinot par vecāku ideju pārcelties uz Latviju, viņam neesot bijis pat nojausmas, kur tāda Latvija atrodas. Taču Neitam te uzreiz iepaticies: ”Te ir ļoti tīrs, daudz tīrāks nekā Ķīnā. Rīga ir skaista, tīra pilsēta, un te ir daudz dziedāšanas konkursu bērniem.”

Neitam ļoti patīk dziedāt: viņš lolo sapni reiz būt tikpat talantīgs kā viņa elks – Lauris Reiniks. ”Man ļoti patīk Lauris Reiniks. Man patīk ”Es skrienu”, ”Tikai divi mēs” un ”Tik balti”, ko es pats dziedāju konkursā. Jā, es arī gribu būt tāds kā Lauris Reiniks. Mani vecāki mani ļoti atbalsta. Man ir arī maza māsa, viņa saka, ka būs baletdejotāja – viņa dejos, bet es dziedāšu.”

Kā Skaties.lv atklāj Neita tēvs, ģimene pārcēlusies uz Latviju no Ķīnas tieši bērnu dēļ.  “Nepārcēlāmies darba dēļ – turpinām strādāt Ķīnā attālināti. Uz Latviju pārcēlāmies tieši tāpēc, ka gribējām dzīvot šeit. Piemēram, manam dēlam ļoti patīk dziedāt. Šeit, Latvijā, viņam beidzot ir iespēja to darīt – ir dažādas skolas, pulciņi, konkursi bērniem.”

Lasi vēl: Bagātākais pāris Latvijā atklāj, kāda ir viņu ikdienas dzīve (+ FOTO)

Neita ģimene tuvākajā laikā apņēmusies apgūt latviešu valodu – Neitam pagaidām tas izdevies vislabāk.

Neita tēvs apgalvo: “Es uzskatu, ka katrai nācijai ir iemesls pastāvēt. Un nav nozīmes, vai tā maza vai liela – vai šajā valodā runā daudzi vai tikai saujiņa. Ja tu te dzīvo, tev jāapgūst šīs valsts valoda.”

Ģimene apņēmusies Latvijā palikt vismaz tik ilgi, kamēr bērni izaugs un varēs izdarīt paši savas izvēles.

”Es gribu, lai maniem bērniem ir laimīga bērnība. Un šeit, Latvijā, tas ir iespējams,” stāsta Neita tēvs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment