Lēti un bez pūlēm: kā iztīrīt linoleju no dzeltējuma un netīrumiem

Ja vēl nezināt, kā mazgāt linoleju, lai tas spīdētu, tad mēģiniet izmantot šos viegli izpildāmos padomus.

Daudzās mājās uz grīdas var redzēt linoleju, taču ne visas saimnieces zina, kā pareizi kopt šo grīdas segumu. Problēmas var rasties pēc kāda laika – kad parādās dažādi piesārņojumi.

Daudzi pat nenojauš, kā mājās mazgāt linoleju, lai to nesabojātu vēl vairāk. Jā, tas ir jāņem vērā – daži līdzekļi var sabojāt jūsu seguma izskatu, tāpēc tīrīšanai jāpieiet ļoti atbildīgi. Pirmkārt, aizmirstiet par agresīviem līdzekļiem. Protams, tie var būt ļoti efektīvi cīņā pret dažāda veida piesārņojumu, taču pēc tiem grīda var būt vienkārši sabojāta.

Ar ko nevar mazgāt linoleju

Linoleja tīrīšanas laikā nedrīkst lietot sodu, etiķi un citronskābi. Ja tīrīsi grīdas segumu ar citronskābi – riskē zaudēt krāsu un sabojāt dekoratīvo rakstu. Etiķis kaitē pārklājuma izskatam. Soda var sabojāt pārklājuma dekoratīvo slāni. Arī pēc veļas ziepju lietošanas var palikt svītras, ar kurām ir grūti tikt galā.

Atbrīvoties no dzeltēšanas un netīrumiem uz linoleja var ar citiem lētiem līdzekļiem, un jums nav jāpieliek pārmērīgas pūles.

Kā tīrīt baltu linoleju no dzeltēšanas

Ja jūsu pārklājums ir kļuvis dzeltenīgā krāsā, noteikti ir pienācis laiks kaut ko ar to darīt. Visvienkāršākais veids ir izmantot taukus saturošus šķīdinātājus, taču tie ir ļoti agresīvi un var sabojāt lietu.

Mēs iesim nedaudz sarežģītāku ceļu – pagatavosim līdzekli mājas apstākļos. Ņemiet trešdaļu spaiņa ūdens, pievienojiet 135 gramus degvīna un ielejiet pusi tējkarotes jebkura trauku mazgāšanai paredzēta šķidruma. Izmazgājiet linolejs ar mīkstu drānu. Pēc tam noskalojiet līdzekli ar tīru ūdeni.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment