Līdzeklis, kas jāuzsmidzina uz tomātiem un gurķiem siltumnīcā, lai tie neslimotu

Metode, kuru cilvēki izmanto jau gadsimtiem. Ar šo dabīgo līdzekli jūsu augi būs pasargāti no slimībām un jebkurām sēnīšu infekcijām. Šis līdzeklis var tikt izmantots ne tikai augļu sakņu aplaistīšanai, bet arī augu lapu apsmidzināšanai.

Kas jādara?
Uzsildiet 4 litrus ūdens līdz 38 grādu temperatūrai pēc Celsija (lielāka temperatūra var nobeigt raugu), izkausējiet tajā 15 ēdamkarotes cukura un 15 gramus sausā rauga.

Ļoti svarīgi:
Izmantojamam traukam ir jābūt daudz lielākam par 4 litru tilpumu, tā kā fermentācijas procesa laikā šķidruma daudzums palielināsies kā minimums divas reizes. Šo noteikti ir jāņem vērā, lai pēcāk nerastos šmuce.

Ļaujiet raugam iedarboties kādas 5-10 stundas, periodiski pārmaisot šķidrumu. Vislabāk šo mēslojumu uztaisīt pirmajā dienas pusē, lai jau vakarā jūs varētu to izmantot savā dārzā.
Visbeidzot šķidrumam klāt lieciet 6 litrus tīra ūdens, un jūsu līdzeklis ir gatavs. Apsmidziniet auga lapas vai aplejiet sava auga saknes ar to.

Šis līdzeklis ir lieliski piemērots visu dārzeņu apsmidzināšanai, bet īpaši labs tas ir tomātiem un gurķiem.
Gurķus nepieciešams apsmidzināt ik pēc 10-12 dienām, bet tomātus un citus dārzeņus – reizi 15 dienās. Katram krūmam būs nepieciešams kāds viens litrs šī maisījuma (pirms jūs uzsmidzināsiet šo līdzekli virsū augiem, aplejiet katru no tiem ar tīru ūdeni).

Šis mēslojums sniedz redzamu iedarbību jau pēc 5-6 dienām: lapas iegūst spilgti zaļu nokrāsu un veselīgu izskatu, bet pats augs paliek daudz enerģiskāks, tie aug ātrāk un sniedz daudz varenāku ražu.

Kā jau tika minēts iepriekš, vislabāk lapas apsmidzināt vakarā, neilgi pirms saules norietēšanas, lai lapas saņemtu visas labvēlīgās vielas, bet saule neizdedzinātu lapas.

Lasi vēl: Pavasara siltais laiks tuvojas – padomi kā efektīvi rūpēties par saviem augiem un vairot ražu

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment