Lieliskas ziņas: izrādās, šampanietis var dot labumu veselībai! Pilnīgi neticami!

Abi šie dzērieni satur augstu polifenolu līmeni – tās ir fitoķimikālijas, kas asinīs darbojas kā antioksidants. Kā arī zinātnieki atklājuši, ka neliels alkohola daudzums var uzlabot tavu atmiņu un smadzeņu funkcijas.

Kamēr vairums no mums ir ievērojuši, ka reizē ar alkohola līmeņa celšanos asinīs smadzeņu funkcijas parasti pavājinās, mērenākam daudzumam ir gluži pretējs efekts – ja vien tu pieturies pie pareizā dzēriena. Šajā ziņā šampanietis ir uzvarētājs, jo tajā esošie komponenti īpaši uzlabo telpisko atmiņu, kas nozīmē, ka tev nebūs grūti atrast ceļu mājās pēc Jaunā gada ballītes.

Lasi vēl: Alus vai vīns – kas ir labāks? Noskaidro, kurš ir veselīgāks tieši tev!

Vēl vienā nesenā pētījumā, kas publicēts žurnālā Journal of Neuroscience, atkāts, ka alkohols var palīdzēt noteiktiem smadzeņu reģioniem mācīties un atcerēties, īpaši iespaidojot spēju veidot ieradumus. Iespējams, tieši tāpēc tik daudziem došanās uz bāru katru piektdienu kļūst par ieradumu. Bet, ja tu šad tad iedzer pa glāzītei, kamēr centies iegūt kādu pozitīvāku ieradumu vai kaut ko sasniegt – piemēram, iemācīties spēlēt ģitāru – tas varētu tev palīdzēt. Tomēr nedari to bieži un vienmēr atceries par mēru!

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment