Lietas, ko iemācīsies, dzīvojot vienatnē

  1. Tu iemācīsies izbaudīt laiku vienatnē

Sākotnēji klusums var šķist traucējošs un tev var būt grūti pie tā pierast. Bet ar laiku tu iemācīsies to novērtēt, izbaudīt. Tu sapratīsi, ka laiks vienatnē ir pat kā terapija.

  1. Tu sapratīsi savu dzīves nostāju

Kad dzīvo mājā, kas pilna dažādu cilvēku ar dažādiem viedokļiem, grūti izvērtēt, ko tu pats patiesībā jūti un domā. Bet kad esi vienatnē ar sevi, tu rodi iespēju saprast savu īsto nostāju par dažādiem jautājumiem.

  1. Tu sapratīsi, ka esi stiprāks, nekā līdz šim domāji

Kad saskarsies ar dažādām jaunām situācijām, kuras jāatrisina vienatnē, tu apjautīsi, ka esi stiprāks, nekā tev šķitis līdz šim.

  1. Tu novērtēsi „mazās lietas”

Iespējams, ka vēl tad, kad dzīvoji ar vecākiem, ne vienmēr novērtēji tādas lietas kā ledusskapi, kas pilns ar pārtiku, izmazgātas drēbes un tīru māju, smaržīgas vakariņas, kas tevi jau gaida. Kad dzīvosi vienatnē, apjautīsi, ka nekas nav pašsaprotams. Un, kad atkal saskarsies ar vecāku rūpēm, sapratīsi, cik daudz diendienā viņi darījuši tavā labā.

  1. Tu kļūsi atbildīgāks

Kad dzīvosi vienatnē, attīstīsi sev tādu kā bioloģisko pulksteni, kas pats atgādinās paveikt visu nepieciešamo. Šis „pulkstenis” nerodas pats no sevis: tas rodas laika gaitā, bet, kad rodas, jutīsies lepns pats par savu atbildības sajūtu.

  1. Tu varēsi klausīties skaļu mūziku un dejot tā it kā neviens uz tevi neskatītos

Šķietami tikai sīkums, bet ir patīkami izbaudīt arī dzīve prieciņus un sīkumus: mūziku, par kuru neviens neizrāda (ja nu vienīgi kaimiņi), un brīvu ļaušanos mūzikas ritmiem, dejojot.

  1. Tu kļūsi finansiāli atbildīgāks

Tā kā dzīvo viens, iespējams, ka tev pašam sevi arī jānodrošina visos iespējamajos veidos. Sākotnēji tas būs sarežģīti, bet ar laiku tu, protams, pieradīsi.

  1. Tu kļūsi arī mazliet paranoisks

Tu un tikai tu pats tagad esi atbildīgs par sevi. Iespējams, tieši tādēļ tu vairākas reizes vakarā pārbaudīsi, vai durvis ir aizslēgtas un gāze gāzes plīti – izslēgta.

  1. Tu iemācīsies novērtēt ģimeni

Tev pietrūks viņu reizēm muļķīgie joki pie vakariņu galda. Un vairāk par to – viņi paši pie vakariņu galda kopā ar tevi.

  1. Tu iemācīsies pats sevi motivēt

Kad neviens nebūs tev blakus, lai teiktu: „Tev vēl jāizdara tas vai tas..” tu sapratīsi, ka visa atbilstība atkal guļas uz taviem pleciem.

Avots:

zvaigžņu tulks

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment