Lietas, ko noteikti nedrīkst gatavot uz čuguna pannas

Ēdieni ar spēcīgu smaržu

Ir svarīgi atcerēties, ka tas, ka gatavošanas laikā nekas nepielips pie pannas, nenozīmē, ka tā neabsorbēs ēdiena aromātu.

Ēdienus ar spēcīgu aromātu labāk gatavot citos traukos.

Kā iegādāties uzticamu čuguna pannu

Neraugoties uz kaprīzēm kopšanā, čuguna panna joprojām ir ļoti uzticama lieta. Ir vērts vienreiz veikt pareizo pirkumu. Pērkot jāievēro šādi ieteikumi:

Jāizvēlas panna, kuras dibena biezums ir vismaz 4 mm, bet sieniņu biezums – 3 mm. Ja metāls ir plānāks, siltums tajā sadalās nevienmērīgi.

Pievērsiet uzmanību izmēram. Ja gatavojat maz, nav nepieciešams iegādāties lielu pannu.

Ja parasti tikai cepat ēdienu, varat iegādāties pannu bez vāka. Tvaicēšanai nepieciešams modelis ar vāku.

Pārbaudiet saderību ar savu plīti. Lielākā daļa emaljēta čuguna pannu ir piemērotas indukcijas plītīm.

 

 

 

 

Leave a Comment