LOSP: Ikmēneša diskusija par aktualitātēm lauksaimniecībā

17.oktobrī plkst.11:00, Zemkopības ministrijas 23.stāva zālē notiks ikmēneša Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sapulce.

Sapulcē piedalīsies Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētājs Rolands Irklis, izpilddirektors Jānis Miķelsons, Tarifu un infrastruktūras nodaļas vadītājs Viesturs Kadiķis, kā arī A/S “GASO” valdes priekšsēdētāja Ilze Pētersone-Godmane un SPRK padomes loceklis Gatis Ābele, lai informētu par dabasgāzes sadales pakalpojumu tarifiem pēc 2019.gada 1.janvāra.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības (LLKC) centra valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis prezentēs LLKC aptaujas par Kopējo lauksaimniecības politikas virzieniem un nosacījumiem nākotnē un bruto segumiem.

Savukārt LOSP ģenerāldirektors Guntis Vilnītis informēs par palidukultūru izmantošanu kūdras purvu un mitro pļavu oglekļa emisiju samazināšanā Nīderlandē un Vācijā. Turpinot tēmu par kūdras purviem, ar atbildīgajiem speciālistiem diskutēsim par kūdras purvu apsaimniekošanu, rekultivāciju un iespējamo lauksaimniecisko izmantošanu Latvijā.

Biedrība – Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP) – ir Latvijas lielākā un nozīmīgākā nacionālā līmeņa lauksaimnieku konsultatīvā padome, kas apvieno 60 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk kā 14 200 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment