Olu čaumalas ir lielisks kalcija avots, jo satur 95% kalcija karbonāta, tās bieži vien izmanto kuņģa dedzināšanas un gremošanas traucējumu mazināšanai.
Vienas pašas olas čaumala satur apmēram divus gramus kalcija, kas ir divas līdz četras reizes vairāk nekā ieteiktā kalcija deva dienā.
Protams, tas nenozīmē, ka tev vajadzētu vienkārši ēst svaigas olu čaumalas. Tas būtu muļķīgi.
Rīkojies tā: novāri olu čaumalas, lai atbrīvotos no kaitīgajām baktērijām. Pēc tam ieliec tās cepeškrāsni un atstāj uz 15 – 20 minūtēm 100 grādos pēc Celsija.
Lasi vēl: Jaunā pētījumā pierādīts, ka vīriešiem divreiz nedēļā jāiedzer ar draugiem, lai uzturētu veselību!
Pēc tam čaumalas vajadzētu samalt pulverī – to var viegli paveikt ar blendera palīdzību. Šis pulveris būs lielisks kalcija avots, kas palīdzēs uzturēt un uzlabot labu kaulu veselību.
Tev nav jāēd pulveris atsevišķi. To var pievienot tādiem ēdieniem kā maize, picas mīkla un spageti. Taču uzmanies: pārāk daudz kalcija ir tikpat slikti, cik pārāk maz kalcija, tāpēc lieto to ar mēru!
Avots: mirror.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Pavāre Zane atklāj kā pagatavot Ziemassvētku eglītes uzkodu Jaungada galdam
- Uzaicināju darba biedru pie sevis uz Talsiem, tomēr viens priekšmets manā vannasistabā sabojāja visu vakaru
- Ķīniešu nedēļas prognoze: ko Zvaigznes sola katrai Dzīvnieku zīmei no 24. līdz 30. novembrim
- Medu vairs nepērku “kaķī maisā”: eksperta padoms, kā uzreiz atpazīt viltojumu, izmantojot tikai ūdeni
- Vienkārša tējas cepumu recepte, kas pagatavota no parastām sastāvdaļām
- Vairāk nekā tikai iepakojums: kāpēc apelsīnus un mandarīnus lielveikalos patiesībā pārdod sarkanos sieta maisiņos







