Lūk, kāpēc sievietēm grūtniecības (vai tās plānošanas) laikā nevajadzētu riskēt pat ar mutīti alkohola!

Dzirdot, ka bērns sirgst no augļa alkohola sindroma, kas ir pirmais, kas nāk prātā? Visdrīzāk tas, ka māte ir alkoholiķe un bērns aug nelabvēlīgā ģimenē. Sievietēm, kuras nudien nav alkoholiķes, bet kuru bērni sirgst no šī sindroma, nākas ar šo stereotipu sadzīvot dienu no dienas.

Augļa alkohola sindroms ir seku kopums, kas atstāts uz jaundzimušo no alkohola lietošanas grūtniecības laikā. Šī sindroma ietekme var būt manāma gan fiziski, gan garīgi un saglabāties visa mūža garumā. Šī ir grūti nosakāma diagnoze, kas sākotnēji var likties līdzīga autismam.

Mātes, kuru bioloģiskie bērni sirgst no šī sindroma ne obligāti ir alkoholiķes. Lielākā daļa ir normas robežās lietojušas alkoholu vienīgi līdz tam brīdim, kad uzzinājušas par grūtniecību, bet etanols – alkoholiskā viela, kas atrodama teju visos alkoholiskajos dzērienos, visgraujošāk augli ietekmē diemžēl ir tieši grūtniecības sākumā.

Lasi vēl: “Grūtniecība beidzās nevis ar bērniņa pirmo kliedzienu, bet ar ginekoloģes vārdiem “man ļoti žēl”” – pāris atklāti par to, cik sāpīgi ir zaudēt bērniņu…

Pāršķir lapu, ja vēlies uzzināt, kā izpaužas šis sindroms un kādas sekas tas atstāj!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment